اینتل 16 پردازنده جدید 45 نانومتری خود را معرفی کرد

اینتل به طور رسمی مشخصات 16 پردازنده Core 2 جدید که بر اساس تکنولوژی 45 نانومتری تهیه شده اند را اعلام کرد. از این 16 پردازنده، 7 مدل برای دستکاپ، 5 مدل برای نوت بوک و 4 مدل برای رایانه های سرور طراحی شده است. بر این اساس اینتل 32 پردازنده دسکتاپ، نوت بوک و سرور را بر اساس تکنولوژی 45 نانومتری عرضه خواهد کرد.

مشخصات 7 پردازنده دسکتاپ معرفی شده را در زیر می بینید :

L2 Cache
FSB
Frequency
Model

12 MB
1333 MHz
2.83 GHz
Q9550

12 MB
1333 MHz
2.66 GHz
Q9450

6 MB
1333 MHz
2.50 GHz
Q9300

6 MB
1333 MHz
3.16 GHz
E8500

6 MB
1333 MHz
3.00 GHz
E8400

6 MB
1333 MHz
2.66 GHz
E8200

6 MB
1333 MHz
2.66 GHz
E8190




مشخصات 5 پردازنده نوت بوک معرفی شده را نیز در زیر می بینید :

L2 Cache
FSB
Frequency
Model

6 MB
800 MHz
2.80 GHz
X9000

6 MB
800 MHz
2.60 GHz
T9500

6 MB
800 MHz
2.50 GHz
T9300

3 MB
800 MHz
2.40 GHz
T8300

3 MB
800 MHz
2.10 GHz
T8100




هر یک از این دو هسته های پردازنده ها از 410 میلیون ترانزیستور تشکیل شده است. ( نسبت به 291 میلیون ترانزیستور در هسته های فعلی Conroe ) و با توجه به استفاده از تکنولوژی 45 نانومتری، سطح مقطع چیپها به 107 میلیمتر مربع کاهش یافته است. ( حدود 25 درصد کاهش نسبت به چیپهای Conroe ) مدلهای Core 2 Quad از دو سری از این هسته ها تشکیل شده اند. ( تعداد دو برابر ترانزیستور )

nVIDIA و ارائه چیپهای جدید گرافیکی در سه ماهه اول 2008

nVIDIA ، بزرگترین تولید کننده GPU در دنیا، خبر از ارائه سری جدید کارتهای گرافیکی خود در اواخر سه ماهه اول سال 2008 داد. قوی ترین محصول این سری جدید از دو چیپ گرافیکی استفاده خواهد کرد و محصولات ضعیفتر از یک چیپ استفاده می کنند.

مدل اول و قوی ترین مدل این سری Geforce 9800 GX2 نام خواهد داشت که بر اساس دو هسته 65 نانومتری و به همراه 128 عدد Unified Shader Processor طراحی خواهد شد. این کارت گرافیکی بر اساس خبرهای اعلام شده حدود 30 درصد نسبت به قوی ترین کارت گرافیکی حاضر یعنی Geforce 8800 Ultra قوی تر خواهد بود و با توجه به استفاده از دو هسته، امکان 4-way SLI یا همان Quad SLI را برای کاربران به همراه خواهد داشت.

مدل ضعیف تر این سری Geforce 9800 GTX نام خواهد داشت که از یک هسته استفاده خواهد کرد و جایگزین مدل قدیمی خود یعنی Geforce 8800 GTX خواهد شد. این کارت گرافیکی همانند 8800 GTX و 8800 Ultra از 3-way SLI پشتیبانی خواهد کرد. ضعیف ترین مدل این سری هم Geforce 9800 GT خواهد بود. این دو کارت در اوایل سه ماهه دوم سال 2008 به بازار عرضه خواهند شد.

کیت 4 گیگابایتی جدید OCZ Platinum XTC با قیمت 99.9 یورو

شرکت OCZ به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده ماژول های رم اقدام به تولید و فروش کیت جدید 4 گیگابایتی DDR2 با سرعت 1000 مگاهرتز کرده است .

این کیت 4 گیگابایتی که از سری Platinum XTC می باشد دارای امکانات بسیار خوبی مانند گیرنده و پخش کننده حرارتی بر روی ماژول ها و دارای Latency های پایین ( 5-5-5-18 ) و از همه مهم تر دارای قیمت بسیار پایینی نسبت به ماژول های گذشته این سری هست . این کیت جدید 4 گیگابایتی که به صورت دو ماژول 2 گیگابایتی با سرعت 1000 مگاهرتز عرضه می شوند با استفاده از ولتاژ 2.15 ولت کار می کنند .
این کیت به احتمال زیاد به راحتی به سرعت 1100 مگاهرتز اورکلاک می شود و همان گونه که گفته شد دارای قیمت بسیاری پایینی و برابر 99.9 یورو هست .

AMD باز هم عرضه پردازنده های High-End سری Phenom را عقب انداخت

شرکت AMD به عنوان دومین تولید کننده بزرگ پردازشگر های x86 در دنیا بار دیگر در طی مصاحبه که در نمایشگاه CES سال 2008 شد تایید کرد که AMD قصد به عقب انداختن عرضه پردازنده های 4 چهار هسته ای پر سرعت Phenom را دارد .

شرکت AMD در اواخر سال گذشته اعلام کرد که با توجه به وضع بد مالی شرکت و نیاز به درآمد بیشتر در سه ماه اول سال 2008 پردازنده های سریعتر سری Phenom چهار هسته ای مانند Phenom 9700 و Phenom 9900 را معرفی خواهد کرد . اما طبق گزارشی که اعلام شد ، AMD این برنامه را به سه ماه دوم سال 2008 معکول کرده است .
با این وجود AMD قصد دارد تا پیش از عرضه این پردازنده های سریع در سه ماه دوم سال 2008 پردازنده هایی با همان معماری ولی با سریع پایین تر و کارایی بسیار بالا را عرضه کند . طبق گزارشات غیر رسمی AMD در این برنامه قصد عرضه پردازنده های چهار هسته ای از جمله Phenom 9100 را دارد که با سرعت 1.8 گیگاهرتز کار می کند و عرضه چندین پردازنده از سری Phenom سه هسته ای از جمله Phenom 8600 و Phenom 8400 که همگی بر پایه Stepping (استپینگ) B2 هستند و تا ماه مارچ سال 2008 عرضه می شوند .

در برنامه جدید AMD تاریخ عرضه پردازنده هایی از جمله پردازنده های سری Phenom FX را به همان سه ماه دوم سال 2008 انداخت . با توجه به اطلاعات به دست آمده انتظار می روند با توجه به نتوان بودن پردازنده های Athlon 64 X2 و پردازنده های Phenom موجود اینتل در سری High-End همچنان تجارت خود را بدون هیچ مشکلی ادامه دهد و در این مدت AMD بیشتر توجه خود را به بازار کارت های گرافیک معطوف کند .

به هم پیوستن Hitachi ، توشیبا و Fujistu در زمینه هارد دیسک

به گفته سایت CNET خبر هایی حاکی از احتمال به هم پوستن سه شرکت بزرگ تولید هارد دیسک یعنی Hitachi ، توشیبا و Fujistu وجود دارد !

این خبر که هنوز توسط شرکت های این قرار داد تایید نشده است از این قرار است که بخش هارد دیسک این سه شرکت به هم پیوسته و یک شرکت تولید هارددیسک را ایجاد کنند به صورتی که سهم هر یک ،‌ یک سوم باشد .

چندی پیش شرکت Hitachi با شرکت Silver Lake به گفتمان در مورد همچین اتحادی پرداخت اما شرکت Silver Lake با هیتاچی به توافق نرسید . یکی از دلایل اصلی این شرکت وابستگی زیاد و طولانی موسسه تجاری Silver Lake با شرکت Seagate بود که چندین سال پیش موسسه Silver Lake شرکت Seagate را در اختیار گرفت و بعد از چند سال که به صورت خصوصی کار می کرد دوباره آن را در سال اخیر باز کرد و الان شرکت Seagate به عنوان یک شرکت سود ده و در حال رشد محسوب می شود اما با وجود همه دوستی مابین این دو شرکت در ماه دسامبر سال گذشته Jim Davidson بنیان گذار شرکت Silver Lake از هیئت مدیره شرکت Seagate استعفا داد . یکی دیگر از دلایلی که Hitachi با Silver Lake متحد نشد مشکل تاریخی و زبان بود که به راحتی نمیتوانستند با یک دیگر با وجود ژاپنی بودن شرکت هیتاچی ارتباط بر قرار کنند . با این حال در صورتی که این هیتاچی می توانست با Silver Lake متحد شود می توانست در مقابل شرکت های بزرگ و رقیب های اصلی خود یعنی Western Digital و Seagate به برتری نسبی حداقل برسد .
هیتاچی از سال 2002 با خرید بخش هارد دیسک شرکت IBM به صورت انبوه پای به عرضه هارد دیسک نهاد . این خبر هنوز تایید نشده است اما در صورتی که شایعه هم باشد برای شرکت هیتاچی سود دارد زیرا باعث ارتباطات بهتر و جذب کردن شرکت Siver Lake می شود .

آشنایی با Symbian سیستم‌عامل ویژه تجهیزات موبایل

طراحان و توسعه‌دهندگان سیستم‌های‌عامل و نرم‌افزارهای ویژه تجهیزات موبایل هر روز بیش از پیش، از ظرفیت بالای این تجهیزات استفاده می‌کنند. تجهیزات موبایل و به‌ویژه تلفن‌های همراه مزایای ویژه خود را دارند؛ برای نمونه از کوچک‌ترین کامپیوترهای رایج، کوچک‌ترند، پیچیدگی کمتری دارند و از آنجا که یکپارچگی بیشتری در ساختار خود دارند، کمتر دچار ایراد، به‌ویژه ایرادهای نرم‌افزاری، می‌شوند. از این رو شاید تا چند سال دیگر به یک کامپیوتر کامل با قابلیت‌های خاص تبدیل شوند. Symbian سیستم‌عاملی است که بسیاری از شرکت‌های سازنده گوشی‌های تلفن همراه از آن به عنوان پلتفرم استفاده می‌کنند. از آنجا که بیشترین گوشی‌های موبایلی که در ایران از آن‌ها استفاده می‌شود نیز دارای سیستم‌عامل سیمبیان هستند، در این مقاله مروری بر ویژگی‌های آن خواهیم داشت.
سیستم‌عامل سیمبیان و سازنده آن‌ سیمبیان سیستم‌عاملی است که توسط شرکت انگلیسی Symbian، برای تجهیزات سیار (mobile) طراحی شده است و با سیستم‌عامل‌های دیگری مانند Windows Mobile ،Palm OS و لینوکس رقابت می‌کند. شرکت سیمبیان در ژوئن 1998 در انگلستان تأسیس شد. سهامداران این شرکت در آغاز، شرکت‌های Psion، نوکیا، اریکسون، ماتسوشیتا و موتورولا بودند. در سپتامبر 2003، موتورولا سهام خود را به شرکت های Psion و نوکیا فروخت. در جولای 2004 نیز سهام Psion توسط نوکیا، پاناسونیک، زیمنس و سونی‌اریکسون خریداری شد. در نتیجه این شرکت در حال حاضر در مالکیت شرکت‌های اریکسون، نوکیا، ماتسوشیتا (پاناسونیک)، زیمنس، سونی‌اریکسون و سامسونگ است.
طراحی پلتفرم‌های مختلفی براساس سیمبیان طراحی شده است که شامل پلتفرم‌های باز مانند UIQ ،Nokia سری شصت، هفتاد و نود، و پلتفرم‌های بسته مانند NTT DoCoMo هستند. انعطاف‌پذیری این سیستم‌عامل به آن امکان می‌دهد روی انواع گسترده‌ای از تجهیزات موبایل پیاده‌سازی شود. بزرگ‌ترین ویژگی این سیستم‌عامل، طراحی آن برای تجهیزات کوچک دستی با منابع محدود است که می تواند ماه‌ها و سال‌ها روی آن اجرا شود.
به علت محدود بودن منابع حافظه در چنین تجهیزاتی، از روش‌های مختلفی برای استفاده بهینه از آن‌ها استفاده شده است. برنامه‌نویسی سیمبیان، رویدادگرا (event-based) است و CPU زمانی که برنامه‌های کاربردی مستقیماً با یک رویداد ارتباطی نداشته باشند، خاموش می‌شود. به این نوع برنامه‌نویسی، active ////object////s گفته می‌شود. چنانچه از این روش‌ها به خوبی استفاده شود، مدت کارکرد باتری نیز افزایش پیدا می کند. به همین علت برای دستیابی به این ویژگی‌ها از زبان C برای برنامه‌نویسی و توسعه این سیستم‌عامل استفاده شده است؛ هر چند بسیاری از تجهیزات با پلتفرم سیمبیان می‌توانند به‌وسیله زبان‌های دیگری چون PL ،Python، ویژوال بیسیک،Simkin و Perl نیز برنامه‌نویسی شوند.


ساختار سیمبیان:
سیمبیان سیستم‌عاملی با ساختار32 بیتی است که با امکان مدیریت همزمان چند برنامه (multi-tasking) برای تجهیزات موبایل طراحی شده است. در ادامه به برخی از ویژگی‌های اصلی این سیستم‌عامل اشاره می شود.
‌‌معماری انعطاف‌پذیر مبتنی‌بر مدل کلاینت- سرور و نوعی از روش برنامه‌نویسی که از نرم‌افزارهای هر چند فشرده، ولی قدرتمند پشتیبانی می‌کند.
‌دسترسی بلا‌درنگ به داده‌های کاربر با استفاده از هسته قدرتمند چند وظیفه‌ای در پایین‌ترین سطح نرم‌افزار و نیز یک چارچوب واسط کاربر بسیار ساده در بالاترین سطح.
طراحی پایدار نرم‌افزار با استفاده از مدل برنامه‌نویسی اشیای مبتنی بر کامپوننت، سیمبیان را به نرم‌افزاری جامع و خاص در طراحی الگوها و چارچوب‌های مختلف تبدیل کرده است.
سازگاری با تجهیزات و فناوری‌های مختلف.
در پایین‌ترین سطح این سیستم‌عامل، کامپوننت‌های اصلی قرار دارند که شامل هسته (kernel) و کتابخانه کاربر است که به برنامه‌های کاربردی سمت کاربر امکان می‌دهد از هسته، درخواست‌های مختلفی بکنند.
سیمبیان دارای ساختاری موسوم به microkernel است. به‌گونه‌ای که طراحان، کمترین نیازمندی‌های سیستم را در آن گنجانده‌اند تا کارایی بالایی داشته باشد.
در سطح دوم این سیستم‌عامل، مجموعه‌ای از کتابخانه‌ها قرار دارند که کارهای مختلفی چون تغییر شکل و اندازه فونت‌ها، کار با بانک اطلاعاتی و فایل‌ها را به عهده دارند.
یک زیرسیستم بزرگ نیز برای کارهای ارتباطی و شبکه‌ای وجود دارد که شامل سه قسمت اصلی موسوم به ETel ،ESOCK و C32 است.
با استفاده از APIهای ETel، برنامه‌های کاربردی می‌توانند گستره وسیعی از گزینه‌ها را بدون‌توجه به ساختار خود تجهیزات و تجهیزات سرویس‌دهنده در اختیار کاربر نهایی قرار دهند. این انعطاف‌پذیری بدین معنی است که توسعه‌دهندگان برنامه‌های کاربردی بدون توجه به نوع تجهیزات، سرویس‌ها و... می‌توانند نرم‌افزارهای خود را توسعه دهند. همچنین ESOCK یک Socket Server و واسط کاربر میان کاربران و پروتکل‌های سمت سرور است. C32 نیز کلاینت‌ها را از طریق یک واسط سریال RS232 به پورت سریال پیاده‌سازی شده در کتابخانه‌های فریم‌ورک موسوم به comm server modules متصل می کند.
همچنین برای انتقال اطلاعات در برد کوتاه از امکانات دیگری مانند بلوتوث، پورت USB و IrDA استفاده شده است. تعدادی موتور برنامه کاربردی (application engine) نیز برای برنامه‌های کاربردی معمول مانند تقویم، ذخیره آدرس‌ها و فهرست وظایف طراحی شده است.


امنیت‌ :
سیمبیان نیز از حمله ویروس‌های مختلف دور نمانده و به علت کاربرد گسترده آن، سوژه ویروس‌نویسان شده است. معمولاً این ویروس‌ها خود را از طریق بلوتوث منتقل می‌کنند. ولی این ویروس‌ها نه با استفاده از ضعف‌های امنیتی سیمبیان، بلکه با استفاده از روش‌هایی مانند پرسش از کاربر برای نصب یک نرم‌افزار که بیشتر با یک هشدار برای لزوم نصب آن همراه است، خود را به سیستم کاربر منتقل می کنند.
Symbian 9 از مدل پیشرفته‌ای برای مقابله با ا‌ین‌گونه حمله‌ها بهره می‌برد. در این روش ادعا شده که حتی اگر نرم‌افزاری روی سیستم نصب شده باشد، بدون امضای دیجیتالی، قابلیت آسیب‌زدن به سیستم، مانند دسترسی به اطلاعات کاربر، را نخواهد داشت. توسعه‌دهندگان نرم‌افزارهای ویژه این سیستم‌عامل می‌توانند نرم‌افزارهای خود را به‌وسیله برنامه Symbian Signed تأیید کنند که در این صورت نرم‌افزار به‌عنوان یک برنامه مجازی روی دستگاه نصب می شود.
شرکت سیمبیان چند توصیه امنیتی را نیز به کاربران این سیستم‌عامل پیشنهاد می کند:
‌-‌ چنانچه برایتان ممکن است اطلاعات گوشی یا سیستم موبایل خود را به کامپیوتر خود نیز منتقل کنید تا یک بک‌آپ از آن در اختیار داشته باشید.
‌-‌ اتصال بلوتوث را تنها زمانی که به آن نیاز دارید، در حالت visible قرار دهید. روشن نگاه داشتن بلوتوث به این معنی است که هرکسی در محدوده ده متری شما قابلیت تماس با دستگاه شما را دارد.
-‌ در یک گوشی مبتنی‌بر سیستم‌عامل سیمبیان هرگاه پیامی از طریق بلوتوث برای شما ارسال ‌شود، پیام?RECEIVE MESSAGE نیز نمایش داده می‌شود. چنانچه نمی‌دانید پیغام از سوی چه کسی فرستاده شده است یا انتظار دریافت آن را نداشته‌اید، هرگز گزینه YES را انتخاب نکنید. چنانچه با وجود انتخاب گزینه NO پیغام از روی نمایشگر حذف نشد، مکان خود را تغییر دهید و دستگاه را به مد hidden سوییچ کنید.
-‌ برنامه‌های کاربردی را تنها از منابع مطمئن مانند وب سایت شرکت سازنده گوشی یا وب‌سایت‌هایی مانندHandgo.com ،AllAboutSymbian.com ،My-Symbian.com و دیگر وب‌‌‌سایت‌های مطمئن ارائه‌دهنده برنامه‌های کاربردی دانلود کنید.
-‌ زمانی که یک برنامه کاربردی روی گوشی خود نصب می کنید، جزئیات آن مانند نام نرم‌افزار و سازنده آن نیز نشان داده می‌شود. با استفاده از این اطلاعات می‌توانید از نصب برنامه‌هایی که ماهیت آن‌ها مشخص نیست، خودداری کنید. همچنین هنگام اتصال به اینترنت یا شبکه‌های دیگر، می‌توان از نرم‌افزارهای امنیتی دیگری نیز استفاده کرد. برای نمونه شرکت سیمانتک، سازنده نرم‌افزارهای امنیتی، آنتی‌ویروس و فایروال ویژه‌ای برای گوشی‌های سری شصت و هشتاد شرکت نوکیا طراحی کرده است.
توسعه نرم‌افزارهای مبتنی بر سیمبیان‌ سیمبیان، یک نرم‌افزار باز ولی نه به معنای اپن‌سورس است؛ یعنی سورس کد آن در دسترس عموم نیست. در مقابل، تقریباً همه سورس کد آن، در اختیار شرکای این شرکت و شرکت‌های سازنده گوشی‌های موبایل که از این پلتفرم استفاده می‌کنند قرار دارد. همچنین APIهای آن عموماً به صورت مستند شده در دسترس است و هر کسی می‌تواند برای توسعه نرم‌افزارهای مبتنی‌بر سیمبیان از آن‌ها استفاده کند.
پلتفرم‌های مختلفی مبتنی‌بر سیستم‌عامل سیمبیان وجود دارند که یک کیت توسعه نرم‌افزار (SDK) در دسترس توسعه‌دهندگان برنامه‌های کاربردی قرار می‌دهند.
شرکت‌های بزرگ سازنده نرم‌افزار نیز نرم‌افزارهای مختلفی را برای این سیستم‌عامل طراحی می‌کنند که برخی از آن‌ها پیش از این در کامپیوترهای شخصی نیز مورد استفاده قرار می‌گرفته‌اند.
برای نمونه شرکت ادوبی، سازنده نرم‌افزار Adobe Reader، نسخه‌ای از آن را برای پلتفرم سیمبیان تولید کرده است که به کاربران امکان می‌دهد از فایل‌های PDF در گوشی‌های نوکیا 6680 و دستگاه‌های Nokia Communicator سری 9500 و نیز 9290.9210 استفاده کنند. این نرم‌افزار را می‌توان از طریق اینترنت، به صورت ضمیمه ایمیل یا از کامپیوتر روی سیستم مبتنی‌بر سیمبیان نصب کرد. در شکل 1، اینترفیس این نرم‌افزار را روی نمایشگر یک گوشی نوکیا 6680 می بینید.
همچنین UIQ، پلتفرمی نرم‌افزاری براساس سیستم‌عامل سیمبیان است که توسط شرکت UIQ Technology ساخته شده است. در واقع، UIQ یک لایه واسط کاربر گرافیکی است که امکان افزودن کامپوننت‌های مختلف به بخش اصلی سیستم‌عامل را فراهم می‌کند. یکی از جالب‌ترین امکانات برای توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان این پلتفرم، امکان برنامه‌نویسی بومی با C است؛ چرا که هم خود سیستم‌عامل و هم پلتفرم توسعه آن با این زبان نوشته شده است و به همین علت بالاترین کارایی را برای برنامه‌های کاربردی فراهم می‌آورد. UIQ3 تازه‌ترین نگارش این پلتفرم است.

ادعای عجیب شرکت AMD آمریکا در مورد ساخت قویترین ابررایانه ایران

هفته نامه تخصصی Information Week چاپ نیویورک نوشت: "محققان دانشگاه امیرکبیر ایران در حالی می گویند قویترین ابررایانه این کشور را با استفاده از میکرو پردازشگرهای ساخت شرکت AMD ساخته اند که این شرکت آمریکایی فروش چنین تجهیزاتی را چه مستقیم و یا غیرمستقیم به ایران قویا رد کرده است."

این هفته نامه تخصصی نوشت : "به رغم تحریمها و محدودیتهای وضع شده از سوی آمریکا در خصوص صادرات تجهیزات رایانه ای به ایران، محققان ایرانی قویترین ابر رایانه این کشور را با موفقیت طراحی و ساخته اند."

این هفته نامه افزود: دانشمندان و محققان مرکز عالی تحقیقات محاسبات دانشگاه امیرکبیر از ساخت قویترین ابر رایانه ایران از ساختار شاخه لینوکس در ساخت سیستم پردازشگرهای Opteron استفاده کردند.

به نوشته این هفته نامه تخصصی، قویترین ابررایانه ایران از حداکثر قابلیت عملکرد 860 گیگا فلوپ برخوردار است. هر گیگا فلوپ معادل یک میلیارد محاسبه در یک ثانیه است.

اعلام خبر ساخت قویترین ابررایانه ایران درحالی صورت گرفت که به نوشته این هفته نامه، دانشمندان و محققان ایرانی در این پروژه گفته اند از 216 میکروپردازشگر ساخت شرکت آمریکایی میکرو تجهیزات پیشرفته (AMD) استفاده کرده اند.

این شرکت بلافاصله پس از انتشار خبر ساخت قویترین ابررایانه ایران در وب سایت دانشگاه امیرکبیر اعلام کرد، هرگز اجازه قانونی برای انتقال این پردازشگرها را چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم به ایران و یا هر کشور مشمول ممنوعیت صادرات آمریکا صادر نکرده است.

شرکت AMD اعلام کرد: "AMD کاملا از قوانین کنترل صادرات آمریکا تبعیت می کند و تمامی عاملان این شرکت نیز به AMD متعهد هستند."

این چند تا خبر اخر از یه سایته که علاقه ی شدیدی به INTEL دارن
سوتی این سایت رو میتونین با توجه به عنوان و مطلب ارایه شده درک کنید

AMD اعتراف کرد خرید کمپانی ATI یک اشتباه بزرگ اقتصادی بوده است

این روزها کمپانی Advanced Micro Devices معروف به AMD نه تنها بدلیل عدم توانایی در ارائه یک پردازنده (CPU) قدرتمند در برابر رقیب خود اینتل درصد بالایی از سهم بازار را از دست داده است بلکه مشکلاتی همانند کاهش بی سابقه ارزش سهام آن در بورس و عدم توانایی رقابت چیپست های گرافیکی ساخته شده ATI در برابر محصولات nVIDIA همگی باعث شده اند که سال 2007 به عنوان یکی از بدترین سال ها برای این شرکت خوانده شود.

تنها یک روز پس از پایان نشست سالیانه AMD با کارشناسان اقتصادی، سخنگوی این شرکت اعلام کرد هزینه ای که در سال گذشته آنها برای خرید کمپانی ATI (سازنده تراشه های گرافیکی و چندرسانه ای) پرداخت کرده اند بسیار بالا بوده است. این شرکت اعلام کرد هم اکنون درآمدی که از بابت استفاده از فناوری های گرافیکی ATI کسب می شود در برابر هزینه ای که برای آن صرف شده است بسیار ناچیز می باشد و پیشبینی نمی شود حداقل در آینده ای نزدیک این وضعیت تغییر کند.

طبق گزارش کمیسیون امنیت معاملات و داد و ستد آمریکا (SEC) ، مجموع درآمدهای کسب شده توسط کمپانی AMD از اکتوبر سال 2006 میلادی (یعنی زمان تملک سهام ATI) تا امروز کمتر از مقداری بوده که این شرکت انتظار آنرا داشته است.

این امر به AMD کمک می کند تا علت کاهش مجموع سرمایه های این شرکت که به 4.97 بیلیون دلار رسیده است را برای سرمایه گذاران و سهام داران خود توجه نماید.

در خبری مشابه که هفته ی گذشته توسط بازار بورس آمریکا منتشر شد، هم اکنون ارزش سهام کمپانی اینتل در برابر AMD به مقدار 32 برابر بیشتر شده است.

اینترنت اکسپلورر 8 تست اسید 2 را با موفقیت پشت سر گذاشت

کمپانی مایکروسافت در خبری که امروز منتشر شد اعلام کرد، نگارش آتی مرورگر صفحات وب این کمپانی - Internet Explorer 8 - تست های Acid 2 را با موفقیت پشت سر گذاشته است. تست Acid 2 آزمایشی است که در آن به نحوه عملکرد مرورگر در قبال پشتیبانی بدون نقص از استانداردهای وب پرداخته می شود.

اکنون چندین سال است که کاربران بسیاری از مایکروسافت می خواهند مرورگر خود را با انجام تست های مذکور در قبال استانداردهای رایج وب، هماهنگ نموده و آنرا توسعه دهد و اینترنت اکسپلورر 8 اولین مرورگر مایکروسافت است که به این درخواست ها جواب مثبت داده است.

به گفته ی مایکروسافت آزمایش های Acid 2 پیش از شکایت کمپانی اپرا انجام شده است. لازم به یادآوری است در هفته ی گذشته، اپرا با اقامه ی دعوی کمپانی مایکروسافت را متهم کرده بود که مرورگر این شرکت از استانداردهای وب پشتیبانی کامل به عمل نمی آورد.

در وبلاگ رسمی مایکروسافت پیرامون این امر آمده است، اولین نگارش آزمایشی اینترنت اکپسلورر 8 طی چهار ماه اول سال 2008 میلادی منتشر خواهد شد و اطلاعات و جزئیات بسیاری پیرامون آن در کنفرانس MIX 08 در اختیار علاقه مندان قرار داده می شود.

شمارش معکوس برای به تاریخ سپردن Netscape آغاز شد

کمپانی AOL اعلام کرد پشتیبانی از مرورگر وب Netscape Navigator را متوقف خواهد کرد.

"تام دراپیو" مسوول تیم برنامه نویسان Netscape در پستی در وبلاگ رسمی این مرورگر اعلام کرد که بسته های امنیتی نسخه فعلی این مرورگر تا اول فوریه سال 2008 میلادی عرضه خواهند شد و پس از این تاریخ، هیچگونه پشتیبانی از هیچ کدام از نسخه های Netscape صورت نخواهد گرفت. اما وب سایت Netscape.com همچنان برای استفاده های احتمالی آتی به کار خواهد رفت.

مرورگر Netscape در اواسط دهه 90 میلادی، محبوب ترین مرورگر در بین کاربران بود، اما در حال حاضر فاصله زیادی با مرورگر های اینترنت اکسپلورر و فایرفاکس دارد.

بنا به گفته دراپیو، تیم AOL در ماه های اخیر تلاش بسیاری برای افزایش سهم بازار این مرورگر داشته اند که با شکست مواجه شده است. دراپیو در این مورد این گونه توضیح داده است: "تمرکز AOL روی تبلیغات وب، فضای کافی برای سرمایه گذاری لازم برای Netscape را سلب می کند. با توجه به تمرکز تجاری فعلی AOL، معتقدیم که الان، زمان مناسبی برای پایان توسعه مرورگر Netscape Navigator است. ما از کاربران Netscape درخواست می کنیم که از این پس از فایرفاکس استفاده کنند."

مرورگر Mosaic Netscape اولین بار توسط کمپانی Mosaic Communications در سال 94 تولید شد و برای دانلود در اختیار کاربران اینترنت قرار گرفت. این کمپانی سپس به Netscape Communications تغییر نام داد و محصول آن یعنی Netscape با محبوبیت بسیار کاربران رو به رو شد. مرورگر Netscape در سال 99 توسط AOL خریداری شد، اما به مرور موقعیت عالی خود را به Internet Explorer داد که در سال 95 برای اولین بار عرضه شده بود.

مرورگر Netscape در حال حاضر تنها 0.6 درصد سهم بازار مرورگرهای وب را در اختیار دارد. کاربران همچنان می توانند نسخه های قدیمی این مرورگر را از طریق سایت netscape.com دانلود کنند، اما هیچگونه پشتیبانی برای این نسخه های از سوی AOL صورت نخواهد گرفت.

CrossFire

CrossFire (also CrossFire X after release of the Spider desktop platform on November 19, 2007) is a brand name for ATI Technologies' multi-GPU solution, which competes with Scalable Link Interface (SLI) from NVIDIA. The technology allows a pair of graphics cards to be used in a single computer to improve graphics performance. Although only recently announced for consumer level hardware, similar technology known as AMR has been used for some time in professional grade cards for flight simulators and similar applications available from Evans & Sutherland, ATI had also previously released a similar dual RAGE 128 consumer card called the Fury MAXX.

ترجمه کوتاه :
ارایه شده توسط ATI و به منظور استفاده ی همزمان از پردازنده ی چند کارت گرافیک
CrossFire رقیبی برای SLI ارایه شده از NVidia می باشد
مقایسه های انجام شده crossfire را قابل قبول تر میدانند . ولی SLI بیشتر مورد استقبال قرار گرفته شده



تشکر از پیگیری عزیزان

این روزها همه با فایرفاکس وبگردی میکنند. شما چطور ؟

ممکنه شما هم جزء کاربرانی باشید که عوض کردن یک محیط کاربری براتون سخت باشه و ترجیح بدین برنامه اضافی رو سیستم تون نصب نکنید . اما فایرفاکس را نصب کنید که پشیمان نمیشوید. تا حالا هم خیلی چیزا رو از دست دادین. اما دیگه وقتشه به فایرفاکسی ها بپیوندید. کافیه به آدرس mozilla.com/en-US/firefox بروید و آخرین نسخه این مرورگر رو دانلود و نصب کنید.





مزایای فایرفاکس:

فایرفاکس بسیار امن تر از محیط اکسپلورر مایکروسافت است و بسیاری از ویروس های کنونی فقط از طریق IE میتوانند وارد سیستم شما شوند.

سرعت لود شدن صفحات در مرورگر فایرفاکس بسیار بالاتر از IE مایکروسافت است و اگر اهل وب گردی هستید این مرورگر کمتر شما را معطل لود شدن صفحه میکند.

یکی از بزرگترین مزایای FireFox نسبه به IE ، امکان استفاده از هزاران برنامک یا همون extension است که برای این برنامه طراحی شده و هر روز به تعداد این برنامک ها اضافه میشود. این برنامک ها قابلیت های بسیار جالبی در اختیارتان میگذارند.

فایرفاکس هزاران theme مختلف برای دانلود دارد که میتواند شکل ظاهری مرورگر را تغییر دهد. اگر اهل تنوع هستید این گزینه برایتان جالب خواهد بود.

شخصی کردن نمای سایت های مختلف در فایرفاکس : این حالت فقط در این مرورگر ممکن است و IE مایکروسافت هنوز هم این قابلیت را ندارد. بطور مثال اگر شما کاربر Gmail هستید میدانید که راستچین کردن متن (RTL) در جیمیل امکان پذیر نیست . اما اکستنژن RTL جیمیل این امکان را برای ما فراهم میکند.

دیگر دنبال پروکسی نگردید. چندین اکستنژن فیل-تر-شکن برای فایر فاکس هست که شما را از دانلود فیل-تر-شکن های تحت ویندوز یا تحت وب بی نیاز میکند . آخرین اکستنژن در این مورد Flickr for iran نام دارد که فیلتر سایت فلیکر را که بزرگترین آرشیو عکس های تحت وب است بر میدارد.

و در نهایت اگر کار طراحی وب میکنید باید صفحات html خود را در این مرورگر نیز تست کنید تا کاربرانی که سایت شما را در فایرفاکس میبینند ، با صفحه ای به هم ریخته مواجه نشوند.

دانلود theme فایرفاکس :


برای دانلود تم های فایرفاکس به صفحه FireFox themes بروید. در اینجا بسیاری از تم های این مرورگر قابل دانلود و نصب روی مرورگر است .


توجه داشته باشید که بعد از نصب تم و یا اکستنژن باید مرورگر خود را یکبار بسته و دوباره بازکنید تا حالت برنامه نصب شده فعال شود.


Extension های فایرفاکس چیست ؟ از کجا دانلود کنیم ؟

Extension به برنامه های کوچکی میگویند که روی مرورگر فایرفاکس نصب میشوند و قابلیت های بسیار جذابی را به این مرورگر اضافه میکنند. بطور مثال اکستنژن RTL جیمیل و Flickr for iran دو نمونه از این برنامک ها هستند که در موردشون توضیح دادیم .

برای دانلود و کشف اسکتنژن های جدید هر هفته به آدرس addons.mozilla.org/firefox/extensions سری بزنید . در این آدرس به دلیل ازدیاد extension ها ، آنها را دسته بندی کرده اند.

برای دیدن لیست اکستنژن هایی که خود فایرفاکس پیشنهاد کرده استفاده کنید به آدرس addons.mozilla.org/firefox/recommended باید برید.

برای نصب هر اکستنزن روی دکمه install Now کلیک کنید تا اکستنژن روی مرورگرتان نصب شود. توجه داشته باشید که اکستنژن ها معمولا حجمی بین 1 KB تا 1 MB دارند. و بعد از نصب اکستنژن ها باید مرورگرتان را یکبار بسته و دوباره باز کنید تا اکستنژن فعال شود.

در مورد امتحان کردن اسکتنژن های جدید : نصب بیش از 50 اکستنژن روی فایرفاکس سرعت فایرفاکس را یه ذره کم میکنه . بنابراین اکستنژنهایی را که استفاده نمی کنید غیر فعال کنید. و یا کلا از فایرفاکس حذف کنید. برای اینکار کافیه به منوی tools فایرفاکس برید و روی گزینه Add-ons کلیک کنید. لیست اکستنرن هایی که نصب کرده اید نمایش داده میشود . اکستنژن هایی که فعلا لازمشان ندارید را Disable کنید و آنهایی را که اصلا نمیخواهید Uninstall کنید.




Extension های پیشنهادی ما برای استفاده :





اکستنژن های پرکاربرد:

IE Tab این اکستنژن یه دکمه به فایرفاکس اضافه میکند که کارش بازکردن پنجره IE در فایرفاکسه !

PhProxy یک فیلتر سوسک کن برای فایرفاکس

Access Flickr! این اکستنژن فیلتر سایت اشتراک گذاری عکس فلیکر رو برمیداره.

Gmail RTL این اکستنژن دکمه RTL را برای راستچین کردن متون فارسی به جیمیل اضافه میکنه.

Google Toolbar این هم که تولبار گوگله برای فایرفاکس.

Iranian Calendar تقویم شمسی به فایرفاکس اضافه میکنه.

Ook? Video ook? امکان دانلود ویدنو از سایتهای youtube , googleVideo , metaCafe و مانند آن را با یک کلیک فراهم میکنه

VideoDownloader یک ابزار دیگر برای دانلود ویدئو از سایتهای فوق

DownThemAll! یک برنامه مدیریت دانلود برای فایرفاکس

Tab Effect : تغییرtab های فایرفاکس را بصورت سه بعدی و چرخشی انجام میده.

Gmail Skins : امکان تغییر رنگ محیط جیمیل و افزودن شکلک به ایمیل هاتون رو فراهم می کنه.


اکستنژن هایی برای گرافیستها:

ColorZilla ابزار colorpicker فتوشاپ را برای درآوردن شماره رنگ یک نقطه از هرجای صفحات وب به فایرفاکس اضافه میکنه.

Screen grab! : کل صفحه وب را برای شما تبدیل به یک عکس jpg میکنه.

Save As Image : این اکستنژن هم کل صفحه شما را با فرمت jpg براتون ذخیره میکنه.


اکستنژن هایی برای طراحان وب:

FireFTP یک برنامه FTP جمع و جور وعالی تحت فایرفاکس

View Source Chart چیزی شبیه viewSource خود فایرفاکس . با این تفاوت که دور هر تگ یک مستطیل رنگی میکشه و به این ترتیب راحت تر میتونید تگ ها رو از هم تشخیص بدین.

CssViewer : یک اکستنژن که امکان دیدن خصوصیات css مربوط به هر المان html را روی صفحه بدون حتی یک کلیک فراهم میکند.(توضیح)

WebDeveloper : یک جعبه ابزار بسیار عالی برای طراحان وب.

HackBar : این ابزار در تست امنیت سایتتان در مقابل حملات sql و XSS به شما کمک میکند.


اکستنژن هایی برای اجرای اسکریپت تحت فایرفاکس :

Greasemonkey یک برنامه مدیریت اسکریپت های قابل افزودن به فایرفاکس

Stylish : این اکستنژن نیز یک مدیریت دیگر برای اسکریپت های فایرفاکس است.


اکستنژن های دیگر:

InfoLister این اکستنژن برای درست کردن لیست از اکستنژن هایی که استفاده میکنید بکار میره.

del.icio.us Bookmarks اکستنژن مدیریت لینکهای شما در دلیشس

TixNow : شمارش معکوس در سایت Rapidshare را صفر میکند.

Gmail-Manager : امکان مدیریت چندین اکانت جیمیل در فایرفاکس

StumbleUpon : تولبار سایت stumbleupon برای گشت و گذار در وب

Ajax Yahoo Mail : این اکستنژن قابلیت های آجاکسی به صفحه ایمیل قدیمی یاهو اضافه میکند.

Firefox Extension Backup Extension : یک بکآپ از اکستنژن های فایرفاکس شما میگیرد.

FasterFox : اکستنژنی برای افزایش سرعت وبگردی با فایرفاکس

FireFox Showcase : این اکستنژن Tab های باز فایرفاکس شما را بصورت thumbnail نشون میده تا بین tab ها جابجا شوید.

Link Alert : شکل موس شما را وقتی روی لینکهای دانلودی میبرید به شکل آیکون فرمت آن لینک در میاورد. مثلا وقتی موس خود را روی لینک دانلود pdf میبرید ، کنار موس شما آیکون pdf بصورت کوچک نشان داده میشود.

نویسنده : حسین شرفی

ساخت جسمی سه بعدی که هیچ گاه سایه ندارد!

پژوهشگران دانشگاه داک موفق شده اند با ساخت پوششی از جنس سرامیک و یا فیبرهای کامپوزینی به صورت 3 بعدی جسمی تولید کنند که پرتوهای نوراز کنار خود عبور داده و سایه تشکیل نمی دهد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از پایگاه خبری اسوشیتدپرس: پژوهشگران دانشگاه داک این پوشش را از موادی چون بافت های سرامیک و یا فیبرهای کامپوزیتی ساخته اند.بنابراین گزارش این پوشش در هنگام برخورد پرتوهای نور و یا صدا به آن مانند جسمی که در آب باعث می شود امواج آب آن را دور بزنند و از کنار آن عبور کنند نور و صدا را عبور می دهد که در این صورت علاوه بر تشکیل نشدن سایه این پوشش با چشم هم دیده نمی شود.

windows Vs linux

در زمان ایجاد یک پلفرم، مدیران به فاکتورهایی همچون هزینه، قابلیت اطمینان و خدمات پشتیبانی آن پلترفرم توجهی خاص دارند. آنچه در این مقاله آمده است بررسی و مقایسه این فاکتورها در سیستمهای عامل Microsoft Windows Server و Red Hat commercial Linux می‏باشد.

در زمان ایجاد یک پلفرم، مدیران به فاکتورهایی همچون هزینه، قابلیت اطمینان و خدمات پشتیبانی آن پلترفرم توجهی خاص دارند. آنچه در این مقاله آمده است بررسی و مقایسه این فاکتورها در سیستمهای عامل Microsoft Windows Server و Red Hat commercial Linux می‏باشد.
● هزینه نرم‏افزار‏
آیا هزینه استفاده از لینوکس واقعاً رایگان است؟ بر خلاف تصور عامه مردم نسخه تجاری Red Hat رایگان نبوده و بر اساس شارژ سالیانه فروخته می‏شود. شما برای هر سرور که از این سیستم عامل استفاده می‏کند سالیانه باید مبلغی را به شرکت Red Hat بپردازید و چنانچه بخواهید از خدمات پشتیبانی ۲۴ ساعته آنها نیز استفاده کنید می‏بایست مبلغی اضافه‏تر نیز پرداخت نمائید.
بر اساس آنچه در سایت Red Hat (www.redhat.com/wapps/store/catalog.html) آمده است هزینه خرید یک Red Hat Enterprise Linux ۵ Advanced بدون امکانات اضافه‏ای نظیر application server و clustering سالیانه ۲،۴۹۹ دلار می‏باشد. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=۵ مراجعه کنید.)
همچنین تحقیقات نشان می‏دهد عوامل اصلی‏ای که باعث هزینه استفاده از یک نرم‏افزار‏ در یک دوره ۳ ساله می‏شوند، دو عامل هستند: عامل نخست مربوط به هزینه پرسنلی است که وظیفه مدیریت و نگهداری آن نرم‏افزار‏ را برعهده دارند (۶۰ درصد)؛ و عامل دوم مربوط به هزینه‏ای است که در زمان از کار افتادن آن نرم‏افزار‏ آن شرکت متحمل می‏شود (۱۵ درصد). در واقع این دو عامل ۷۵ درصد از هزینه مربوط به استفاده از یک نرم‏افزار‏ در یک دوره زمانی ۳ ساله می‏باشند. حال آنکه بسیاری، در همان نگاه اول تنها قیمت فروش نرم‏افزار‏ را در نظر می‏گیرند. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=۳ مراجعه کنید.)
● قابلیت اطمینان
قابلیت اطمینان یک سیستم تنها این نیست که آن سیستم برای کاربران نهایی قابل استفاده باشد. بلکه می‏بایست قابلیت تغییر و مدیریت را نیز داشته باشد تا بتواند در زمانها و شرایط مختلف نیاز سازمان را برآورده کند. بر اساس مطالعات انجام شده هنگامی‏که مسئولین شبکه‏ها‏یی که از سیستم عامل لینوکس استفاده می‏کنند می‏خواهند Patch یا آپدیت امنیتی نصب کنند و یا تغییری در نرم‏افزار‏ بدهند با ابزارهای متعددی روبرو می‏شوند.
آنچه اکثر کاربران می‏پندارند لینوکس نرم‏افزار‏ی است که در تمامی نسخ آن امکان تغییر در سورس وجود دارد. اما یک تحقیق نشان می‏دهد بسیاری از مدیران شبکه‏های تحت لینوکس تغییری را در اجزای (Component) لینوکس پیکربندی کرده بودند که این موضوع مخالفت شرکت فروشنده را بهمراه داشت. این مدیران مجبور شدند تا وقت زیادی صرف کنند تا آن تغییرات را به حالت اولیه بازگردانند تا همچنان بتوانند از خدمات پشتیبانی آن شرکت استفاده کنند.
در سیستم عامل Windows از دو راه سعی شده است که زمان برای تنظیمات اولیه و مدیریتی را به حداقل برساند: نخست، استاندارد کردن دستورات و بعد، ایجاد نرم‏افزار‏های قدرتمند که براحتی بتوان از طریق آنها این سیستم عامل را مدیریت نمود.
همچنین Windows Server جزء نرم‏افزار‏هایی است که تستهای فراوانی بر روی آن انجام شده است و قابلیت کار با بسیاری از سخت‏افزارها (تقریباً تمامی سخت‏افزارهای معروف) بر روی آن چک شده است. این موضوع کمک می‏کند که نگرانی در خصوص تغییرات احتمالی آتی در سخت افزارها برای مدیران سازمان وجود نداشته باشد.
● امنیت
در طول ۶۵۰ روز از فعالیت Windows Server ۲۰۰۳، Red Hat Enterprise Linux ۳ و Red Hat Enterprise Linux ۴، حملات ثبت شده برای Windows Server ۲۰۰۳ ۷۵ درصد کمتر از ۲ سیستم عامل دیگر بوده است. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=۲۳ مراجعه کنید.)
همچنین در سال ۲۰۰۶ میانگین روزهای در خطر برای ویندوز ۶۱ درصد کمتر از Novell Enterprise و ۷۳ درصد کمتر از Red Hat Enterprise Linux بوده است. (برای اطلاعات بیشتر logs.csoonline.com/days_of_risk_in_۲۰۰۶ مراجعه کنید.)
چرخه توسعه امنیت (Security Development Lifecycle - SDL) فرآیندی است که توسط مایکروسافت برای افزایش وضعیت امنیتی نرم‏افزار‏هایش در هنگام برنامه‏نویس‏ی استفاده می‏شود. این پروسه شامل ایجاد مدلهای تهدید کننده در زمان طراحی نرم‏افزار‏ است تا بدینوسیله نقاط ضعف سیستم در شرایط مختلف قبل از قرار گرفتن نرم‏افزار‏ در اختیار مشتری تست و سنجیده شود. عرضه نرم‏افزار‏ به بازار تنها زمانی امکان پذیر است که تیم امنیتی‏ای که مستقل از تیم طراح است موفقیت آمیز بودن تمامی‏تستها را تائید کرده باشد. (برای اطلاعات بیشتر به http://msdn.microsoft.com/msdnmag/issues/۰۵/۱۱/SDL)
● انتخاب
واقعیت این است که لینوکس یک هسته سیستم عامل کد باز (Open source) می‏باشد. که در نهایت برخی شرکتها نظیر Red Hat و SuSE این هسته را توسعه می‏دهند و آنرا می‏فروشند. در واقع آنها با آرایش یک نرم‏افزار‏ کد باز آنرا بصورت تجاری بفروش می‏رسانند. همانطور که هر شرکتی تلاش می‏کند که محصول خود را متفاوت ارائه کند سیستم عامل لینوکس ارائه شده توسط این شرکتها هم از این قاعده مستثنی نبوده و همین موضوع باعث می‏شود که چنانچه یک سازمان بخواهد یک سیستم عامل لینوکس خود را که توسط یک شرکت توسعه داده شده است را با لینوکس شرکتی دیگر جایگزین کند متحمل هزینه گزافی شود. همچنین این امر باعث می‏شود شرکتهای استفاده کننده از لینوکس انتخابهای کمتری برای استفاده از نرم‏افزار‏های اجرایی و منابع IT داشته باشند. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/windowsserver/compare/ReportsDetails.mspx?recid=۲ مراجعه کنید.)
در این رابطه سیستم عامل مایکروسافت این مزیتها را دارد: هزاران نرم‏افزار‏ بر روی آن قابل اجرا شدن هستند؛ ۷۵۰،۰۰۰ شرکت جزء شرکت همکار (Partner) برای مایکروسافت تلقی می‏شوند؛ بیش ۴۵۰،۰۰۰ نفر مهندس شبکه مایکروسافت (MCSE) در شرکتهای مختلف جهان مشغول بکار هستند؛ بیش ۶ میلیون برنامه‏نویس‏ از زبانهای برنامه‏نویسی مایکروسافت استفاده می‏کنند و در نهایت مایکروسافت بزرگترین تولیدکننده مستقل نرم‏افزار‏ در جهان می‏باشد.
● مدیریت پذیری
سازمانهای IT در مقیاس جهانی بمنظور افزایش کارایی و صرفه جویی در زمان و سرمایه از طریق استاندارد کردن ابزاهای مدیریتی خود، کامپیوترها، سرورها و برنامه های خود را مدیریت می‏کنند.
Red Hat دارای ابزاری بنام Yum برای دانلود برنامه ها و آپدیتها می‏باشد. اما قطعاً این ابزار برای متخصصین IT که بخواهند نرم‏افزار‏های خود را (نظیر پست الکترونیک، کارهای گروهی، پایگاه‏داده‏ها و برنامه‏های تجاری) مدیریت کنند کافی نمی‏باشد.
در Windows Server و از طریق ابزارهای مدیریتی آن نظیر نرم‏افزار‏ Microsoft System Center انرژی و وقت کمتری صرف مدیریت شبکه می‏شود. همچنین Dynamic Systems Initiative (DSI)، استراتژی ای است که مایکروسافت برای کمک به مدیران شرکتها ارائه کرده است. (برای اطلاعات بیشتر به www.microsoft.com/business/dsi/default.mspx مراجعه کنید.)
Adam Vazquez، مدیر ارشد IT شرکت AMD در این خصوص می‏گوید: "Windows Server برای ایجاد سیستمها کاملاً استاندارد شده است. ... برای مثال، برای اکثر نرم‏افزار‏های اصلی‏مان، ما می‏توانیم یک Disk Image استاندارد را توسعه دهیم، بدون اینکه لازم باشد این کار را بر روی هر سیستم مستقلاً انجام دهیم."
● قابلیت اجرا در محیطهای مختلف
اصطلاح کد باز مربوط به فرآیند نرم‏افزار‏ی‏ای و مدل توسعه‏ای است که سازگار و استاندارد کردن آن به هیچ وجه ساده نمی‏باشد. حال آنکه دیدگاه طراحی مایکروسافت یک دیدگاه بین سیستمی است که در هنگام طراحی یک نرم‏افزار‏ تلاش می‏کند تا بیشترین سازگاری را با نرم‏افزار‏های شرکت‏های همکار خود و نرم‏افزار‏های معروف، از طریق ارتباط نزدیک با آنها و مشتریان داشته باشد.
Rim Kadi از دانشگاه American بیروت در این رابطه می‏گوید: "با صرف تلاش بسیار، شما تنها خواهید توانست تکنولوژی‏ای ایجاد کنید که با یک تکنولوژی دیگر سازگار باشد. با استفاده از محصولات مایکروسافت ما می‏توانیم بسیار سریع، و با هزینه کمتر به پلتفرمی سازگار با اکثر پلترفرمها برسیم."

AMD 3Core !!!

AMDکه نتوانست امسال برای طرفدارانش پردازنده های دوهسته ای جدیدی منتشر کند به فکر ساخت پردازنده های سه هسته ای افتاده است. بر طبق اطلاعات غیر رسمی ظاهرا این کمپانی در فکر ساخت پردازنده های سه هسته ای برای کامپیوترهای رومیزی است. هم چنین اخبار جدید سایت های خارجی حاکی از آن است که AMD در حال کار کردن بر روی پردازنده هایی است که از سه هسته ی پردازشی بهره می برند و طبق گفته ی گزارشگر کمپانی AMD در یک جلسه ی محرمانه این شرکت از تولید پردازنده های Phenom X3 سخن به میان آمده است. پردازنده های سه هسته ای این شرکت قرار است از طراحی جدید استفاده کنند و مانند این نخواهد بود که همانند پردازنده های چهارهسته ای با یک هسته ی غیرفعال باشند. طبق نوشته ی این وب سایت در پردازنده ها 2 مگابایت کاشه L3 وجود دارد که بین هر سه هسته به اشتراک گذاشته شده است هم چنین این پردازنده ها از سایر ویژگی های ریزمعماری K10 نیز بهره خواهند برد که از آنها می توان به دستورالعمل SSE4 و واحد ممیز شناور 128 بیتی اشاره کرد. این چیپ ها هم چنین به قابلیت مدیریت پیشرفته ی مصرف برق نیز مجهز شده اند.
بر طبق برآورد X-Bit Labs هر موتور پردازشی از پردازنده های چهار هسته ای Opteron یا Phenom حدود 13% از اندازه ی die را در بر می گیرد. اندازه کل die نیز تقریبا 285 میلی متر مکعب هست که حدود 218 چیپ ، 300 میلی متر از ویفر را اشغال کرده اند .

X-Bit Labs معتقد است که AMD کار غیر جذابی را شروع کرده که مصصم به توسعه دادن پردازنده هایی با 3 هسته و با اندازه ی die 247 میلی متر مکعبی که در آن 250 چیپ ، 300 میلی متر از ویفر را گرفته اند ، شده است. مگر اینکه برای AMD ساخت پردازنده های سه هسته ای پر بازده تر از این باشد که به پردازنده های دوهسته ای خود بسنده کند.
البته تکنولوژی AMD می تواند به راحتی با این سبک معماری خود پردازنده هایی تک با موتورهای پردازشی جدید بسازد. هر چند هنوز کاملا شفاف نیست که AMD چه طرحی برای چیپ های خود دارد. با توجه به اینکه این چیپ ها باید با پردازنده های دو هسته ای و چهار هسته ای اینتل رویارویی کنند.
AMDراجع به این اخبار هنوزی نظری نداده است.

Combo MotherBoard

اینتل فاش کرد مادربورد های عرضه شده ایی که هم از DDR2 و هم از DDR3 به صورت Combo پشتیبانی میکنند بخوبی عمل نمیکنند.
اینتل علت این موضوع را این میداند که مادربورد های ارایه شده تنها میتوانند برای یکی از این دو نسل یعنی DDR2 یا DDR3 بهینه سازی شوند و امکان بهینه سازی برای هر دو آن ها در یک layout وجود ندارد.
همچنین مادربورد های Combo دارای قابلیت Overclocking پایین تری نیز میباشند.
امروزه کمپانی هایی مانند Gigabyte و MSI برای فروش بیشتر اقدام به عرضه مادربورد های Combo کرده اند.

فعال سازی CrossFire بر روی AMD 770

برای کسانی که خرید مادربورد با چیپست AMD 790FX کمی گران به نظر می رسید خبر جالبی داریم. همانطور که اطلاع دارید خانواده چیپست سری 7 AMD با معرفی سه مدل متفاوت مطرح شده اند که پایین ترین مدل آن AMD 770 است و بطور ذاتی از CrossFire پشتیبانی نمی کند. اما شرکت Abit با ارایه AX78 و انجام طراحی هوشمندانه ویژگی CrossFire را بر روی این چیپست فعال ساخته است.

حتی اگر از این ویژگی جدید استفاده نکنید باز هم می توان گفت این مادربورد محصولی جداب و منظم جلوه می کند.در اختیار داشتن سه اسلات PCI همراه با یک اسلات PCI-E x1 و دو اسلات PCI-E x16 از ویژگی های این مادربورد محسوب می شود. اگر چه اسلات دوم PCI-E x16 در پهنای باند x4 محدود شده است.

خنک کننده این برد از نوع Passive می باشد و به نظر برد مناسبی در رده Entry Level حتی Mid Range خواهد بود . از دیگر ویژگی های این برد می توان موارد زیر را نام برد :

4 Rear USB 2.0 Ports

Gigabit Ethernet

7.1-channel Sound

همچنین 4 اسلات رم و 4 اتصال SATA همراه با اتصالات IDE و Floppy از پارامتر های دیگر این محصول است.

زمان معینی برای معرفی و عرضه این محصول تعیین نشده اما انتظار می رود به محض اینکه این محصول از کارخانه خارج شود Abit نسبت به عرضه آن اقدام خواهد کرد.

عرضه پردازنده های Black Edition از سری Phenom

شرکت AMD در معرفی پلتفرم جدید خود در کشور ژاپن ضمن اعلام اینکه پردازنده های High-End از سری Phenom FX تا کمتر از چند ماه دیگر به تولید می رسند ، خبر مهمی مبنی بر آماده کردن پردازنده هایی با پسوند "Black Edition" از سری Phenom را آشکار کرد .

قرار است اولین پردازنده Black Edition از سری Phenom 9600 Black Edition ، Phenom باشد . این پردازنده دارای سرعت کاری 2.3 گیگاهرتز ، 2 مگابایت کش L3 به صورت مشترک و 512 کلیوبایت L2 کش برای هر هسته می باشد . همچنین این پردازنده همانند تراشه اصلی Phenom 9600 توانایی پشتیبانی از ماژول های رم PC2-8500 (‌ DDR2 1066 مگاهرتز ) به صورت دوال چنل را دارند . لازم به ذکر است که Phenom 9600 Black Edition همانند سایر پردازنده هایی که از این پسوند استفاده می کنند دارای Multiplier Clock آن لاک ( قفل نشده ) هست که باعث می شود مشتاقان به بالا بردن کلاک بدون هیچ نیازی به راحتی سرعت هسته را از 2.3 گیگاهرتز به مراتب بالاتر برند . در صورتی که برنامه ارائه شده توسط AMD در ژاپن بدون تاخیر باشد این پردازنده در ماه دستامبر سال جاری به بازار عرضه خواهد شد . همان گونه که در تصویر زیر هم مشاهده می کنید AMD قصد دارد در سه ماه اول سال آینده پردازنده هایی با سرعت بیش از 2.3 با نام های Phenom 9700 و Phenom 9900 ارائه کند .

امکان تغییر کلاک مالتی پلیر و تنظیم اتوماتیک فرکانس حافظه در این تراشه باعث می شود که کاربران بدون نیاز به اطلاعات و دانش حرفه ای بتوانند از بهترین سرعت سیستم خود استفاده کنند . این در حالی است که در حال حاضر اکثر اورکلاکر ها یا مشتاقان به افزایش کلاک مجبور بودند بیشتر با افزایش سرعت باس Hyper-Transport باعث افزایش کلاک سیستم شوند ولی با سری Black Edition که پردازنده های UnLock ارزان قیمت را فراهم می کند ،‌ به راحتی می توانند سرعت پردازنده را به وفور افزایش دهند .

AMD هنوز قیمت مشخصی برای این پردازنده و پردازنده های جدید خود مشخص نکرده است ولی بعید به نظر می رسد قیمت Phenom 9600 Black Edition بیش از 283 دلار باشد .

DDR3

DDR3 حافظه ی جدیدی از سری حافظه های SDRAM هست که نام کامل آن : (Double Data Rate 3 Synchronous Dynamic Random Access Memory) هست قرار است جایگزین حافظه های DDR2 شود که به تازگی مصرف زیادی پیدا کرده است
سازندگان این حافظه قول دادند که DDR3 40 % کمتر از حافظه های DDR2 که الان در بازار هست مصرف برق داشته باشد و قرار است این حافظه با تکنولوژی 90 نانومتری ساخته شود که باعث می شود مصرف پایین تز داشته باشد ( DDR 2.5 ولت و در DDR2 1.8 ولت و در DDR3 به 1.5 ولت رسیده است . ) و با استفاده از دو ردیف ترانزیستور مشکل حال حاضر را حل کرده است.
پهنای prefetch buffer هم در این حافظه ها به 8 بین رسیده است که در DDR2 4 بیت و این پهنای در DDR 2 بین می باشد . prefetch buffer نهان گاهی است در حافظه های امروزی برای ذخیره کردن و نگه داشتن اطلاعاتی که به آن ها نیاز نیست نگه داری شود . که این باعث سرعت بیشتر جواب گویی رم و بهتر کار کردن آن در پردازش این اطلاعات است.
کار موثری که این حافظه در انتقال اطلاعات انجام می دهد سرعتی برابر 400-800 مگاهرتز هست که در حافظه های DDR2 این سرعت ساعت برابر 200- 533 مگاهرتز و در حافظه های DDR برابر 100-300 مگاهرتز این سرعت ساعت بود . همچنین پهنای باندی که پردازنده های DDR3 برابر با 800-1600 مگارهرتز شده است عمل بسیاری مهمی در کارهای گرافیکی هست به دلیل اینکه این پهنای باند برای پردازش بین فریم ها ضروری است .
اولین نمونه DDR3 در اولایل 2005 آمد ولی در اواسط سال 2006 بود . در این هنگام اینتل بلافاصله اعلام کرد که اینتل در اواخر سال 2007 پردازنده ها و سیستم های پشتیبان کننده ی این حافظه را عرضه خواهد کرد . در این راستا AMD هم در برنامه ی خود در DDR3 وسیستم های مورد پشتیبانی آن را در 2008 عرضه می کند .
GDDR3 هم حافظه ی دیگری هست که از نظر اسمی بسیار شبیه DDR3 هست ولی این فقط در اسم است !!! این حافظه را سال ها هست مورد استفاده دو شرکت بزرگ Nvidia و ATI هست . و سیستم اصلی کنسول XboX 360 هم از این همین حافظه استفاده می کند . این حافظه ی اشتباها به DDR3 ربط داده شده است در فرق این دو هم مقاله ای دوست عزیزم تهیه کرده است .