Intel 45 nm

شرکت اینتل به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پردازنده در دنیا ، سری پردازنده های 45 نانومتری جدید خود را معرفی کرد .
سری جدید پردازنده های 45 نانومتری اینتل ضمن قدرت بسیار بالا ، قیمت پایینی دارند و این دقیقا چیزیست که اینتل قصد دارد به بوسیله آن رقیب خود یعنی AMD را از صحنه رقابت کمی عقب براند . اینتل در این سری با ترکیب چندین ماده جدید و استفادن آن در تراشه های خود توانسته است با کاهش فضای اشغال ترانزیستور ها ، سرعت بسیار زیادی را به پردازنده جدید خود دهد . اینتل با استفاده از مواد جدید با خاصیت High-K برای عایق گیت ترانزیستور ها و با استفاده از ترکیبی از چند ماده فلزی برای الکترود گیت ترانزیستور ها توانسته با کاهش سایز ترانزیستور ها و توانایی افزایش سرعت در این سری ، پیشرفت قابل توجهی در کارایی این پردازنده بوجود آمده است .
اولین پردازنده های اینتل که از این تکنولوژی بهره میبرند با نام های هسته Penryn ، Wolfdale و Yorkfield قرار است به بازار عرضه شوند . طبق اطلاعات به دست آمده قرار است اولین هسته یعنی Penryn قرار است بر روی کامپیوترهای موبایل استفاده شود و مشخصات کامل عرضه آن ها در اوایل سال دیگر منتشر می شود اما دو هسته دیگر که در قالب پردازنده های دو هسته ای و چهار هسته ای قدرتمند Intel Core 2 Duo و Extreme و یا در قالب پردازنده های Intel Xeon عرضه می شوند ، مشخصات آن ها در حال حاضر برای پتلفرم های سرور و دستکتاپ آشکار شده است .
اما به گفته مدیر شرکت اینتل ، Paul Otellini : " طراحی و فیزیک هوشمندانه استفاده شده ، باعث ایجاد یکی از وحشتناک ترین رقابت ها شده و به تیم اینتل به خاطر این پیروزی که بهترین دست یابی اینتل تاکنون بود ، تبریک می گویم زیرا تمامی رقبای هم صعنت ما را شکست خواهد داد . " وی نیز اشاره کرد که پلتفرم های قابل حمل این معماری با طول عمر باطری بیشتر ، سرعت بیشتر و کارایی بالاتر در آینده نزدیک در اختیار کاربران خواهد بود .
پردازنده های جدید سری Intel Xeon 5400 دارای حداکثر باس چهار راهه 1600 مگاهرتزی ، چهار موتور پردازشگر و دارای حداکثر سرعت 3.40 گیگاهرتز به همراه 12 مگابایت کش هستند اما قوی ترین پردازنده فعلی منتشر شده X5482 می باشد که دارای سرعت 3.2 گیگاهرتز در هر هسته و دارای 12 مگابایت کش L2 است .
قیمت این پردازنده ها در حال حاضر برای 1000 تای اول است و سپس انتظار می رود پایین تر بیاید با این حال قیمت این پردازنده ها از 177 دلار شروع و تا 1279 دلار ادامه دارد .
قیمت QX9650 برای 1000 تای اول 999 دلار تعیین شده است .
البته اینتل در قصد دارد در ماه مارچ سال جاری برنامه جدید خود را برای پردازنده های 45 نانومتری اعلام کند که در آن برنامه قرار است پردازنده هایی با سرعت بیشتر معرفی شود . این امر به خاطر مشاهده نتایج مقایسه این پردازنده ها با پردازنده های مشابه AMD می باشد .
این سری ضمن داشتن تکنولوژی SSE4 دارای تکنولوژی جدید Super Shuffle Engine و با استفاده از تکنولوژی Radix 16 دارای سرعتی بسیار بیشتر نسبت به سری های قبلی پردازنده های اینتل خواهند داشت . لازم به ذکر است همان طور که گفته شد مساحت اشغال شده ترانزیستور ها کمتر شده و این مقدار در Penryn از 155 میلی متر مربع در Conroe به 107 میلی متر مربع کاهش یافته و این در حالیست که تعداد ترازیستور ها از 291 میلیون به 410 میلیون ترانزیستور افزایش یافته است .

AMD Black Edition

شرکت AMD در معرفی پلتفرم جدید خود در کشور ژاپن ضمن اعلام اینکه پردازنده های High-End از سری Phenom FX تا کمتر از چند ماه دیگر به تولید می رسند ، خبر مهمی مبنی بر آماده کردن پردازنده هایی با پسوند "Black Edition" از سری Phenom را آشکار کرد .
قرار است اولین پردازنده Black Edition از سری Phenom 9600 Black Edition ، Phenom باشد . این پردازنده دارای سرعت کاری 2.3 گیگاهرتز ، 2 مگابایت کش L3 به صورت مشترک و 512 کلیوبایت L2 کش برای هر هسته می باشد . همچنین این پردازنده همانند تراشه اصلی Phenom 9600 توانایی پشتیبانی از ماژول های رم PC2-8500 (‌ DDR2 1066 مگاهرتز ) به صورت دوال چنل را دارند . لازم به ذکر است که Phenom 9600 Black Edition همانند سایر پردازنده هایی که از این پسوند استفاده می کنند دارای Multiplier Clock آن لاک ( قفل نشده ) هست که باعث می شود مشتاقان به بالا بردن کلاک بدون هیچ نیازی به راحتی سرعت هسته را از 2.3 گیگاهرتز به مراتب بالاتر برند . در صورتی که برنامه ارائه شده توسط AMD در ژاپن بدون تاخیر باشد این پردازنده در ماه دستامبر سال جاری به بازار عرضه خواهد شد . همان گونه که در تصویر زیر هم مشاهده می کنید AMD قصد دارد در سه ماه اول سال آینده پردازنده هایی با سرعت بیش از 2.3 با نام های Phenom 9700 و Phenom 9900 ارائه کند .
امکان تغییر کلاک مالتی پلیر و تنظیم اتوماتیک فرکانس حافظه در این تراشه باعث می شود که کاربران بدون نیاز به اطلاعات و دانش حرفه ای بتوانند از بهترین سرعت سیستم خود استفاده کنند . این در حالی است که در حال حاضر اکثر اورکلاکر ها یا مشتاقان به افزایش کلاک مجبور بودند بیشتر با افزایش سرعت باس Hyper-Transport باعث افزایش کلاک سیستم شوند ولی با سری Black Edition که پردازنده های UnLock ارزان قیمت را فراهم می کند ،‌ به راحتی می توانند سرعت پردازنده را به وفور افزایش دهند .
AMD هنوز قیمت مشخصی برای این پردازنده و پردازنده های جدید خود مشخص نکرده است ولی بعید به نظر می رسد قیمت Phenom 9600 Black Edition بیش از 283 دلار باشد .

بررسی مزایا و معایب مرورگرهای معروف دنیا

اولین و مهمترین نیاز هر کاربر اینترنت در زمان اتصال به اینترنت استفاده نمودن از یک مرورگر وب میباشد. بنابراین داشتن یک مرورگر سریع و در این حال با ثبات از ضروریترین نیاز های هر کاربر اینترنت میباشد ، به همین جهت در این ترفند قصد داریم شما را با 5 تا از معروفترین مرورگر های وب دنیا و تاریخچه آنها آشنا کنیم. با استفاده از این ترفند میتوانید بهترین مرورگر را بسته به علاقه شخصی خودتان انتخاب نمایید.

مختصری از تاریخچه پیدایش مرورگر ها:
با پیدایش سیستم عامل های همچون مایکروسافت ویندوز ،دنیای کامپیوتر دچار تحولات زیادی شد من جمله کنار گذاشتن سیستم عامل های همچون داس که جز یکسری فرامین متنی و دانستن آنها کارایی بیشتری نداشت.
با پیدایش ویندوز و حضور پنجره ها کار با کامپیوتر ها راحتر گشته و امکانات استفاده از نرم افزارهای متعددتر را در اختیار کار بران قرار میدهد.

چیزی از پیدایش ویندوز تازه از تخم در آمده (مودبانه: نوپا) نمیگذشت که سرو کله ی اینترنت بر روی کامپیوتر های شخصی یا همان پی سی pc باز شد. در ابتدا ویندوز چیزی تحت عنوان مروگر وب بر روی سیستم عامل خود نداشت و کاربران ویندوز جهت استفاده از اینترنت نیاز به نصب مرورگری به نام Netscape Browser که جهت استفاده در کامپیوتر های شخصی بود داشتند.این مرورگر سال ها توانست محبوبیت زیادی را در بین کاربران اینترنت به دست آورد تا اینکه شرکت مایکروسافت با ارایه اولین نسخه از مروگر خود به نام Internet Explorer بازار مرورگر های وب را در اختیار خود قرار داد و شرکتAOL یا Netscape را به شدت شکست دهد.
این روند همچنان ادامه داشت تا حدود سالهای 2001 -2000 با افزایش کاربران اینترنت و استفاده انهااز Internet Explorer به عنوان محبوبترین مرورگر وب و ظهور نسل جدید ویروس نویسان و کد های مخرب Internet Explorer را به عنوان اولین هدف خود قرار میدادند .
تنها اقدام مایکروسافت ارایه پچ هی متعددی برای این مشکلات بود که کارایی خوبی نداشتند(نوش داروبعد از..) اینجا بود که اولین جرقه های ارایه مروگر های وب به ذهن شرکت های نرم افزاری دنیا رسید من جمله مهمترین این تحولات به جدا شدن 2 شرکت قدیمی ّAOL و Mozilla که باهم به ارایه نرم افزار Netscape Browser می پرداختند اشاره نمود .

بررسی مزایا و معایب مرورگرهای معروف دنیا:



MicroSoft Internet Explorer
نامی آشنا برای تمام کاربران وب ، راحت بودن و ساده بودن کار با این مرورگر و از همه مهمتر رایگان بودن این مرورگر از جمله مهمترین خصوصیات این مرورگر میتوان نام بردکه به پر کاربردترین مرورگر وب مبدل شده است.

مزایا: داشتن قابلیت بستن پنجره های تبلیغاتی( pop-up blocker ) , بالابردن ضریب امنیتی مرورگر در سرویس پک 2 , پشتیبانی از قابلیت ActiveX

معایب: حفره های امنیتی متعدد , پشتیبانی نکردن از RSS , تکنیکال ساپورت گران

نتیجه گیری: این مرورگر هم هنوز طرفداران زیادی را دارد اما به دلایل فوق و امنییت پایین در بسیاری از کشور ها کنار گذاشته و از مرورگر های دیگری استفاده میکنند. اما با ظهور Internet Explorer 7 در ویندوز ویستا بازار همه این مرورگر های تازه به دوران رسیده برچیده خواهد شد...!؟




Avant Browser
یکی دیگر از مرورگر هایی که بر پایه اینترنت اکسپلورر کار میکند،نرم افزار فوق دارای سرعت بالا، پایداری، محیط کاربر پسند و ویژگی چند پنجره در یک پنجره میباشد. این مرورگر با پشتیبانی از 39 زبان زنده دنیا در نوع خود بی نظیر است،
این نرم افزار کاملاً رایگان میباشد و برای استفاده از آن هیچگونه محدودیتی وجود ندارد، به دور از هر گونه تبلیغ و یا نرم افزار های جاسوسی میباشد.

مزایا : همان اینترنت اکسپلور با یکسری قابلیت های اضافه شده به آن مانند:
ـ پشتیبانی از پوسته های مختلف برای جذاب تر شدن محیط کار برای کاربر
ـ حالت تمام صفحه واقعی با حذف دستگیره های پیمایش و مخی کردن تسک بار
ـ کنترل همزمان چندین پنجره باز برای متوقف کردن و بستن چندین پنجره
ـ پشتیبانی کامل از تمامی امکانات اینترنت اکسپلورر همانند پذیرش کوکی ها، جاوا، فلش، پلیرها، اکتیو ایکس و ...
ـ بلوکه کردن پنجره های تبلیغاتی و ....

معایب:حفره های امنیتی متعدد , پشتیبانی نکردن از RSS , تکنیکال ساپورت برای نسخه های دانلودی ندارد

نتیجه گیری:این مرورگر بازهم به دلیل استفاده از موتور اینترنت اکسپلور جهت کاوش وب دارای همان مشکلات اینترنت اکسپلور نیز میباشد.



Mozilla Firefox
بعد از جداشدن شرکت Mozilla این شرکت مبنا کاری خود را در جهت تولید مرورگری که هم رایگان باشد و نیز
Open Source قرار داد این شرکت در ابتدا با ارایه مرورگری به نام Mozilla و از طرفی سورس ان توانست بسیاری از مشکلات مرورگر خود را برطرف کند این مرورگر دارای تنظیمات پیچیده بود و نتوانست بین کاربران جا باز کند اما داری سرعت و امنییت بسیار بالاتری نسبت به IE بود تا اینکه با ورِِِژن موزیلا 1.7 خود به اوج خود رسید در این هنگام مسولان این شرکت در جهت تولید نرم افزاری ساده ترو کم حجم تر شبیه اینترنت اکسپلور بر آمدند که نتیجه این کار مرورگر دیگری به نام Fire bird بود این نرم افزار توانست طرفداران زیادی را بدست آورد تا اینکه اکنون با نامfireFox روباه آتشین توانست خود را به عنوان یکی ار سرسخت ترین رقبای اینترنت اکسپلور مبدل نمایید و طرفداران بسیار زیادی را در دنیا بدست اورد.

مزایا : قابلیت باز کردن صفحات در زبانه ها( tab), داشتن توانایی بستن پنجره های تبلیغاتی و ابزار های جستجو در خود مرورگر بدون نیاز به ورود به سایت موتور های جستجو , پشتیبانی از RSS , امنیت بالا , رایگان بودن .

معایب : بدلیل پشتیبانی نکردن از ActiveX نمی توان بعضی از سایتها را با آن مشاهده کرد.

نتیجه گیری:فعلا که بازار مروگر را اشغال کرده و طرفداران زیادی داره به طریکه گوگل هم یک صفحه مخصوی این کاربران زده و باید منتظر بمونیم بیبینم با آمدن IE7 بازهم پا بر جا میماند یا از رده خارج میگردد..!؟



Opera
به جرات می توان گفت که این مرورگر در حال حاضر سریعترین و خوش دسترین و زیباترین مرورگر موجود در وب است. بعد از آمدن رقبای همچون فایر فاکس مدیر این شرکت نیز در جهت ان بر آمد تا استفاده از این مرورگر را از ورژن 8.5 به بعد رایگان و بدون هیچ گونه تبلیغی ارایه دهند تا بلکه بتوانند طرفداران زیادی را بدست آورند این نرم افزار در این سادگی محیط نرمافزاری خود بسیار ی تنظیمات مهم و پیچده دارد که برای کاربران حرفه و طراحان وب بسیار جذاب میباشد.

مزایا : داشتن تنظیماتی برای سفارشی کردن محیط گرافیکی مرورگر, پشتیبانی از RSS بسیار جذاب و ساده و داشتن قابلیت باز کردن صفحات در زبانه ها و دانلود منیجر جراگانه جلوگیری از پاپ آپ ها کد های جاوا و...

معایب : مجانی نبودن ورژن های قدیمی آن و تکنیکال ساپورت ضعیف همچنین پیچیدگی منو ها و تنظیمات بیش از حد آن برای کاربران مبتدی مشکل ایجاد میکد.

نتیجه گیری: با رایگان نمودن این نرم افزار از ورژن 8.5 این نرم افزار طرفداران زیادی را پیدا خواهد نمود و شاید هم روزی جای فایر فاکس بگیرد لیاقتشم داره...!؟




Netscape Browser

AOL نیز با جدا شدن شرکت موزیلا سعی در تولید همان مرورگر معرف Netscape Browser نمود ولی در ورژن های جدید خود به جای تولید مرورگر مبدا بک شتر مرغی شده که در مروگر های خود هم از موتور اینترنت اکسپلور بهر میبر هم از موتور مرورگر فایر فاکس یا به قول معروف این شرکت با یک تیر میخواهد 2 نشان را بزند یعنی هم کاربران اینترنت اکسپلور به خود جذب کند هم کاربران فایر فاکس را...؟




مزایا : دسترسی به امکانات موجود در این مرورگر بسیار آسان و راحت است به طوری که هیچ یک از خصوصیات براوزر برای شما ناشناخته نمی ماند. امنیت بالا , پشتیبانی از RSS , وجود گزینه هایی برای سفارشی کردن محیط مرورگر و ارائه شناسنامه های سایت ها برای جلوگیری از حملات فیشینگ از دیگر خصوصیات این مرورگر است.

معایب : تنظیمات مربوط به قابلیت RSS بسیار پیچیده و سخت می باشند.

نتیجه گیری: مرورگر بسیار ساده و جذابی هست اما از لحاظ قرار گیری منو ها دچار مشکل است و کار با آن به راحتی اپرا نیست

AMD X3

AMDکه نتوانست امسال برای طرفدارانش پردازنده های دوهسته ای جدیدی منتشر کند به فکر ساخت پردازنده های سه هسته ای افتاده است. بر طبق اطلاعات غیر رسمی ظاهرا این کمپانی در فکر ساخت پردازنده های سه هسته ای برای کامپیوترهای رومیزی است. هم چنین اخبار جدید سایت های خارجی حاکی از آن است که AMD در حال کار کردن بر روی پردازنده هایی است که از سه هسته ی پردازشی بهره می برند و طبق گفته ی گزارشگر کمپانی AMD در یک جلسه ی محرمانه این شرکت از تولید پردازنده های Phenom X3 سخن به میان آمده است. پردازنده های سه هسته ای این شرکت قرار است از طراحی جدید استفاده کنند و مانند این نخواهد بود که همانند پردازنده های چهارهسته ای با یک هسته ی غیرفعال باشند. طبق نوشته ی این وب سایت در پردازنده ها 2 مگابایت کاشه L3 وجود دارد که بین هر سه هسته به اشتراک گذاشته شده است هم چنین این پردازنده ها از سایر ویژگی های ریزمعماری K10 نیز بهره خواهند برد که از آنها می توان به دستورالعمل SSE4 و واحد ممیز شناور 128 بیتی اشاره کرد. این چیپ ها هم چنین به قابلیت مدیریت پیشرفته ی مصرف برق نیز مجهز شده اند.
بر طبق برآورد X-Bit Labs هر موتور پردازشی از پردازنده های چهار هسته ای Opteron یا Phenom حدود 13% از اندازه ی die را در بر می گیرد. اندازه کل die نیز تقریبا 285 میلی متر مکعب هست که حدود 218 چیپ ، 300 میلی متر از ویفر را اشغال کرده اند .

X-Bit Labs معتقد است که AMD کار غیر جذابی را شروع کرده که مصصم به توسعه دادن پردازنده هایی با 3 هسته و با اندازه ی die 247 میلی متر مکعبی که در آن 250 چیپ ، 300 میلی متر از ویفر را گرفته اند ، شده است. مگر اینکه برای AMD ساخت پردازنده های سه هسته ای پر بازده تر از این باشد که به پردازنده های دوهسته ای خود بسنده کند.
البته تکنولوژی AMD می تواند به راحتی با این سبک معماری خود پردازنده هایی تک با موتورهای پردازشی جدید بسازد. هر چند هنوز کاملا شفاف نیست که AMD چه طرحی برای چیپ های خود دارد. با توجه به اینکه این چیپ ها باید با پردازنده های دو هسته ای و چهار هسته ای اینتل رویارویی کنند.
AMDراجع به این اخبار هنوزی نظری نداده است.

Intel Vs AMD

سر انجام اینتل رنج قیمت نهایی پردازنده های 45 نانومتری Penryn خود را مشخص کرد !  

اینتل قصد دارد با عرضه پردازنده های 2 هسته ای Wolfdale و 4 هسته ای Yorkfield از سری پردازنده های 45 نانومتری Penryn در 20 ژانویه سال 2008 با قیمت های استثنایی رقابت قیمت را دوباره با AMD شروع کند . آن گونه که اعلام شده است ارزان ترین پردازنده دو هسته ای این سری 169 دلار و گران ترین آن ها که با بیشتر از 3 گیگاهرتز کار می کند قیمتی تنها معادل 268 دلار دارد .

این در حالیست که AMD در سال گذشته با شروع جنگ قیمت وحشتناکی شکست سختی در فروش به اینتل داد و نتیجه آن شد که ضمن فروش بیشتر پردازنده های Athlon 64 X2 شرکت AMD ، شرکت AMD از نظر مالی ضرر بسیار زیادی را بپذیرد و مشکلات مالی را به آن دچار شود . اگر بخواهیم بهتر و دقیق تر صحبت کنیم AMD با از دست دادن 1.6 میلیارد دلار در این سال و با بدهی 5.3 بیلیون دلاری خود در حال ورشکستن است و مجبور است قیمت پردازنده های جدید Phenom چهار هسته ای خود را با قیمت نسبتا بالایی وارد بازار کند . قیمت اعلام شده توسط شرکت  AMD پردازنده های Phenom 9600 و Phenom 9500 با قیمت های 283 دلار و 251 دلار به صورت سفارشی به فروش می روند .

البته AMD قصد دارد با عرضه پردازنده Phenom 9900 با قیمت پایین تر از 350 دلار در سه ماه اول سال 2008 و با توجه به قدرت بالاتر این پردازنده نسبت به پردازنده Intel Core 2 Quad Q6700 که قیمتی معادل 530 دلار دارد کمی به وضع خود بهبود بخشد .

GeForce 8800GTS 512MB

در حالی که بعد از عرضه GeForce 8800GT هنوز بازار کارت گرافیک از تب و تاب نیفتاده به زودی شاهد یک یک کارت جدید از سوی Nvidia خواهیم بود. 

این کارت جدید GeForce 8800GTS 512MB نام دارد و بر خلاف GeForce 8800GTS های 640/320 MB موجود در بازار (که بر پایه G80 هستند) از پردازنده گرافیکیG92-GTS  بهره میبرد. 

نکته مهم در مورد این کارت جدید اینکه این کارت همانند GeForce 8800GTX از 128 ریز پردازنده گرافیکی بهره میبرد و دارای  Core Clock : 650MHz و Mem Clock : 2000MHz و Shader Clock : 1628MHz میباشد لازم به ذکر است GeForce 8800 GTX دارای Core Clock : 575MHz و Mem Clock : 1800MHz و Shader Clock : 1350MHz میباشد.

با توجه به بهینه سازی هایی که Nvidia در هسته گرافیکی جدید G92 انجام داده و با توجه به نتایج تست 8800GT که تنها از 112 ریز پردازنده بهره میبرد و کارایی مشابه و هم سطح GeForce 8800 GTX از خود نشان میدهد احتمال میرود GeForce 8800 GTS 512MB دارای قدرتی بیش از GeForce 8800 Ultra باشد.

GDDR3

شرکت SAMSUNG Electrics به عنوان پیشرو تولیدکنندگان حافظه های GDDR در جهان ، با دیگر با ارائه حافظه GDDR5 با سرعتی بی سابقه ای نهایت سرعت را برای برد های کنونی کارت های گرافیک فراهم سازد .

GDDR5 سامسونگ قرار است در تراشه های حافظه با ظرفیت 512  مگابایت (‌ 32 عدد 16 مگابایت ) عرضه شود ، توانایی انتقال اطلاعات با سرعت 24 گیگابایت در هر ثانیه دارد که این بدین معناست که این تراشه جدید توانایی عمل با سرعت 6 گیگاهرتز را داراست . جالب است بدانید که در حال حاضر سریعترین حافظه های GDDR4 حداکثر سرعتی معادل 2.5 گیگاهرتز دارند .

شرکت SAMSUNG Electrics به عنوان پیشرو تولیدکنندگان حافظه های GDDR در جهان ، با دیگر با ارائه حافظه GDDR5 با سرعتی بی سابقه ای نهایت سرعت را برای برد های کنونی کارت های گرافیک فراهم سازد .

GDDR5 سامسونگ قرار است در تراشه های حافظه با ظرفیت 512  مگابایت (‌ 32 عدد 16 مگابایت ) عرضه شود ، توانایی انتقال اطلاعات با سرعت 24 گیگابایت در هر ثانیه دارد که این بدین معناست که این تراشه جدید توانایی عمل با سرعت 6 گیگاهرتز را داراست . جالب است بدانید که در حال حاضر سریعترین حافظه های GDDR4 حداکثر سرعتی معادل 2.5 گیگاهرتز دارند .

USB 3

این پلاگ مستطیلی کوچک که امروزه در کنار هر کامپیوتر می‌بینیم٬ بدون شک یکی از بزرگترین دستاوردهای عصر اطلاعات است. یو اس بی کابل‌های سریال و موازی کم سرعت قدیمی را کنار زد و این امکان را فراهم نمود تا بتوانیم چند وسیله‌ی جانبی را به صورت همزمان و با سرعت بالای انتقال داده به کامپیوترها متصل کنیم. با ورود USB 2.0 سرعت و عملکرد آن بهتر هم شد.
اما اکنون USB 3.0 در راه است.سرعت انتقال اطلاعات در USB 3.0 ده برابر USB 2.0 یعنی ۴.۸ گیگابایت در ثانیه خواهد بود. شاید سرعت کنونی USB هم برای انتقال اطلاعات کافی به نظر برسد٬ اما با ورود محصولات ویدیوی با کیفیت بالا، هنوز نیاز به سرعت‌های بیشتر احساس می‌شود.

USB 3.0 که تا سال ۲۰۰۹ وارد بازار خواهد شد ظاهری شبیه USB‌های کنونی دارد و از آن هم پشتیبانی می‌کند اما به جای کابل‌های کنونی از نوعی کابل نوری بهره می‌گیرد. نسل جدید USB علاوه بر داشتن سرعت بیشتر٬ لود کمتری به ادوات جانبی متصل شده به کامپیوتر وارد خواهد کرد و مصرف برق بهینه‌تری را با کاهش مدت زمان لود شدن داده‌ها در دستگاه‌های قابل حمل خواهد داشت.

مک آفی یک مجموعه ضد ویروس کامل ویژه تلفنهای همراه منتشر کرد

شرکت تولیدکننده نرم افزارهای ضد ویروس "مک آفی" مجموعه نرم افزاری کامل و جدیدی را، به نام "وایرس اسکن موبایل" ویژه گوشی‌های تلفنهای همراه عرضه کرده است.
به گزارش سایت اینترنتی "نیوزفکتور"، این نرم افزار جدید گوشی‌های موبایل را در برابر انواع خطرات امنیتی که از طریق ایمیل، مسنجرها و دانلودهای اینترنتی گسترش می‌یابند، محافظت کرده و با زیرنظر گرفتن اطلاعات دریافتی از طریق ارتباطات بی‌سیم "بلوتوث" و همچنین پیغامهای چند رسانه‌ای موسوم به "ام ام اس"، امنیت تلفن همراه را تامین می‌کند.
نرم افزار "وایرس اسکن موبایل" با اغلب سیستم عاملهای مهم تلفن‌های همراه از جمله "سیمبیان سری ‪" ،"۶۰‬سیمبیان یو.آی.کیو"، "ویندوز موبایل ‪ "۲۰۰۳‬و "ویندوز موبایل ‪ "۵‬سازگار بوده و بنابراین در تمامی انواع گوشی‌های موبایل جدید قابل نصب است.
شرکت "مک آفی" در کنار این نرم افزار، مجموعه کاملتری موسوم به " مکآفی موبایل سکیوریتی" را نیز عرضه کرده که شامل نرم افزار "دیوارآتش" ، نرم افزار فیلترکننده ، نرم افزار ضد "اسپای ور" و همچنین ضد "اسپم" است که شرکتهای تولیدکننده گوشی‌های موبایل می‌توانند این مجموعه را از پیش در محصولات خود نصب کرده و یا اینکه برای دانلود در اختیار کاربران محصولات خود قرار دهند.
مجموعه نرم افزاری جدید شرکت "مک آفی" پاسخی به گسترش روزافزون ویروسهای ویژه تلفن همراه محسوب می‌شود. این شرکت چندی پیش اعلام کرده بود در حالی که تعداد ویروسهای موبایل شناسایی شده در سال ‪ ،۲۰۰۵‬حدود ‪۲۲۵‬ مورد بوده است، کاربران گوشی‌های موبایل پیشرفته احتمالا در سال ‪ ۲۰۰۶‬شاهد ظهور حدود ‪ ۵۰۰‬ویروس جدید خواهند بود.
کارشناسان عقیده دارند در حالی که تاکنون اغلب ویروسهای تلفن همراه چندان خطرناک نبوده و صدمات جبران ناپذیری در پی نداشته اند، خطر ظهور ویروسهای خطرناک و حتی نمونه‌هایی که قادر به از کار انداختن شبکه‌های مخابراتی خواهند بود نیز چندان دور از ذهن نخواهد بود.
شرکت "مک آفی" قیمت اشتراک یک ساله نرم افزار "مک آفی وایرس اسکن موبایل" خود را ‪ ۳۰‬دلار تعیین کرده است.

راهنمای خرید دیسک سخت !

نکاتی که باید در خرید هارد دیسک به آن توجه کرد :

1- نوع رابط هارد دیسک :

در حالت کلی هارد دیسک های موجود در بازار به دو صورت IDE و SATA به فروش می رسند .

هارد دیسک های IDE : IDE از قدیمی ترین رابط های موجود در کامپیوتر و آخرین نوع این رابط UDMA6 است که در حداکثر سرعت انتقالی خود قادر به انتقال 133 مگابایت در ثانیه است .

2- هارد دیسک های SATA :

این هارد دیسک های به دو صورت SATA 1 و SATA 2 به بازار روانه شده اند ، از ویژگی های جالبی که باعث تفاوت ما بین این دو نوع هارد دیسک می شوند عبارتند از :

1-انتقال بالای سرعت اطلاعات در رابط SATA 2 در مقایسه با SATA1 که در بیشترین حد این ارتباط قدر به انتقال 300 مگابایت اطلاعات در ثانیه است .

2- پشتیبانی از ویژگی Hot Change ( تعویض فوری ) که این امکان را به کامپیوترهای سرور و خانگی می دهد تا بدون خاموش کردن کامپیوتر بتوان هارد دیسک دستگاه را تعویض کرد .

اما چرا رابط SATA جایگزین IDE شد ؟

در حالت کلی به دلایل متعددی رابط SATA به جای IDE به بازار ارائه شد :

1- سرعت انتقال اطلاعات بالاتر نسبت به هارد دیسک IDE .

2- امکان ارتقاع سریع به سرعت های بالاتر با درد سر کمتر مانند ارائه رابط SATA 2 که تا 300 مگابایت اطلاعات را در ثانیه منتقل می کند .

3- حذف تعداد پین های اضافی برای ارتباط هارد دیسک به مادربورد که باعث نصب آسان تر هارد دیسک روی سیستم می شود .

نکته :

اگر جدیدا اقدام به خرید هارد دیسک برای کامپیوتر خود کرده باشید ، خواهید دید که حتی هارد دیسک های 80 گیگابایتی که در بازار به فروش می رسند از رابط SATA 2 با حداکثر انتقال اطلاعات 300 مگابایت در ثانیه پشتیبانی می کند که این عامل می تواند باعث بروز اشکال در ارتباط ما بین هارد دیسک و مادربورد فاقد کنترلر SATA 2 شود ، اما شرکت مکستور برای حل این مشکل راه حال ساده ای ای قرار داده است بدین صورت که در هادر دیسک های جدید با کنترل SATA 2 پینی قرار داده شده است که فرد با تعویض آن می تواند از هارد دیسک SATA 2 به عنوان یک هارد دیسک SATA 1 استفاده کند و به راحتی آن را روی مادربورد SATA نصب کند ، بدون آنکه مشکل خاصی ایجاد شود .

2- سرعت چرخش هارد دیسک :

یکی از عوامل مهم در انتحاب هارد میزان چرخش آن است که می تواند باعث افزایش قابلیت های هارد دیسک شود اما معمولا سرعت چرخش بیشتر در مورد هارد دیسک های IDE صادق است زیرا این هارد دیسک های دارای دو سرعت 5400 و 7200 دور دقیقه هستند که تغییر این سرعت چرخش می تواند باعث کاهش و یا افزایش زمان دستیابی به اطلاعات و تغییر در سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات روی هارد دیسک شود ، اما در حالت کلی تقریبا تمام هارد دیسک های SATA موجود در بازار دارای سرعت چرخش 7200 دور در دقیقه هستند و هیچ تفاوتی مابین آنها در میزان چرخش وجود ندارد .

اما در میان استثنا هم وجود دارد به طور مثال هارد دیسک های Raptor از شرکت SeaGate با آنکه توسط رابط SATA به مادربورد متصل می شود دارای سرعت چرخش در حدود 10 هزار دور در دقیقه است که می تواند کارایی در حد یک هارد دیسک SCSI داشته باشد .

نکته :

علت افزایش کارایی هارد دیسک در صورت افزایش سرعت چرخش به دلیل دسترسی سریع تر هد هارد دیسک به اطلاعات موجود روی پلاتر است که این عامل باعث تاثیر چشمگیر روی کارایی هارد دیسک می شود .

3- مقدار حجم Buffer در هارد دیسک :

بعد از سرعت چرخش هارد دیسک یکی از مهمترین نکاتی که باید در خرید هارد به آن توجه کرد میزان Buffer در هارد دیسک است ، در حالت کلی Buffer به حافظه ای در هارد دیسک اطلاق می شود که هارد دیسک قادر است اطلاعات ضروری را در آن ذخیره کند و در مدت زمانی اندک آن را در خود ذخیره و یا آن را به حافظه منتقل کند پس هر چه قدر میزان این حافظه بیشتر باشد هارد دیسک قادر خواهد بود اطلاعات بیشتری را در زمان کمتر به حافظه انتقال و یا روی دیسک ثبت کند که این عامل باعث افزایش کارایی هارد دیسک به میزان چشمگیری می شود . در حالت کلی میزان بافر در هارد دیسک بسته به نوع هارد دیسک تغییر می کند که این مقدار در هارد دیسک های IDE به دو مقدار 2 و 8 مگابایت است اما در هارد دیسک های SATA با حجم های 80 و 120 و 20 با مقدار بافر 8 مگابایت است و در صورت افزایش حجم تا بیش از 250 گیگابایت ، مقدار بافر به 16 مگابایت افزایش می یابد که این عامل باعث جلوگیری از کاهش کارآیی هارد دیسک در حجم های بالا می شود .

4- مقدار ظرفیت هارد دیسک :

در مجموع میزان ظرفیت هارد دیسک یک گزینه ای انتخابی برای کاربران در خرید هارد دیسک محسوب می شود و قانون خاصی برای خرید یک حجم ثابت از هارد دیسک وجود ندارد اما گزینه ای که در این میان وجود دارد تعداد هارد دیسک هایی که برای ایجاد یک حجم مشخص از ظرفیت روی سیستم نصب می شود ، است . به طور مثال اگر به جای خرید یک هارد دیسک 200 گیگابایت شما اقدام به خرید دو هارد دیسک 80 و 120 گیگابایت کنید در عمل از کارآیی بالاتری نسبت به یک هارد دیسک برخوردار خواهد بود . شاید بپرسید علت این امر چیست ؟

در حالت کلی استفاده از دو هارد دیسک این امکان را به وجود می آورد که شما حافظه مجازی سیستم عامل خود را روی هارد دیسکی که ویندوز روی آن نصب نشده است تنظیم کنید که این عامل باعث افزایش کارآیی سیستم در محیط ویندوز در هنگام پردازش های سنگین خواهد شد . همچنین از طرفی ، استفاده از دو هارد دیسک این امکان را به شما می دهد که تا در صورت استفاده از اطلاعات یک هارد دیسک و یا فعالیت با آن به راحتی به اطلاعات موجود روی هارد دیسک دیگر دست پیدا کنید که این عامل باعث افزایش کارآیی سیستم می شود و شاید بتوان گفت یکی از دلایلی که روی سیستم های حرفه ای مانند Dell ، دو یا چند هارد دیسک با حجم های مختلف نصب می شود این موضوع است .

5- میزان صدا و گرما هارد دیسک گزینه برای حرفه ای ها :

این فاکتور به عنوان یک گزینه تخصصی در خرید هارد دیسک شناخته می شود که بسیاری از کاربران توجه ای به آن نمی کنند ، در حالت کلی یک کاربر عادی فقط به ویژگی های کلی هارد دیسک توجه می کند اما شرکت های فروشنده PC در دنیا به فاکتور های مهمی مانند میزان صدا و گرمای تولیدی توسط هارد دیسک توجه می کنند زیرا در صورت ایجاد گرمای زیاد توسط هارد دیسک ، این گرما به طور غیر مستقیم باعث کاهش کارآیی هارد دیسک می شود که در بسیاری از موارد ، علت توسط کاربر قابل تشخیص نیست . همچنین صدای تولیدی توسط هارد دیسک یکی از گزینه های مهم در انتخاب هارد برای حرفه ای ها محسوب می شود زیرا سیستم ها به علت عدم وجود فن اضافی برای خنک کردن و استفاده از سیستم های خنک کننده آبی دارای محیطی آرام هستند و پس انتخاب یک هارد دیسک مناسب با صدای کم تاثیر به سزایی در هنگام کار با این سیستم ها در هنگام نیمه شب دارید .

6- کارایی :

گزینه ای نهایی ولی تاثیر گذار در خرید هارد دیسک ، توجه به میزان انتقال اطلاعاتی که در هر ثانیه روی هارد دیسک نوشته و یا خوانده می شود اطلاق می شود پس هر هارد دیسکی که از سرعت انتقال اطلاعات بالاتری برخوردار باشد در عمل از کارایی بالاتری خواهد داشت . به همین دلیل اگر تمایل به خرید هارد دیسک مناسبی دارید ابتدا اطلاعات مناسبی در مورد کارایی هارد دیسک انتخابی خود به دست آورید و بعد با مقایسه هارد دیسک دیگر اقدام به خرید آن کنید . از نکاتی که باید در مقایسه کاراِیی هارد دیسک به آن اشاره کرد عبارتند از :

1- حجم خواندن اطلاعات 2- حجم نوشتن اطلاعات 3- زمان دستیبابی به اطلاعات روی هارد دیسک .

ابداع فناوری جدید برای ردگیری مردم

 یک شرکت اسراییلی به نام super com به فناوری جدیدی دست یافته که به کمک آن می‌توان مردم و اموالشان را در هر زمان و مکان ردگیری کرد.
این شرکت که در زمینه تولید کارت‌های هوشمند و محصولات الکترونیکی تشخیص هویت فعال است فناوری را کشف کرده که به کمک آن می‌توان به طور همزمان اشیای مختلفی را ردگیری کرد.
برای استفاده از این فناوری برچسب‌های کوچکی موسوم به RF به یک شخص یا شی وصل می‌شود و از باندهای رادیویی آزاد برای آگاه شدن از محل حضور شخصی یا اموال او استفاده می‌شود. این برچسب‌ها را می‌توان روی انواع وسایل الکترونیکی و از جمله تلفن‌های همراه هم الصاق کرد.
بد نیست بدانید جیمز ولس رئیس سابق سیا به تازگی به ریاست هیات مشاوران این شرکت منصوب شده است.

پاسخ مایکروسافت به سرویس ماهواره ای گوگل

منبع: WinBeta.Net مایکروسافت امروز امکان جدیدی از سرویس ویندوز لایو (Live) محلی‌ خود را معرفی‌ کرد که به وسیله آن کاربر می‌ تواند در خیابان ها و شهرهای مختلف عبور کند و محیط اطراف را مشاهده کند.

این سرویس قرار است تا چند روز دیگر به صورت آزمایشی‌ بر روی بخشی‌ از سایت ویندوز لایو محلی‌ و برای دو ایالت سیاتل و سن فرانسیسکو ارائه شود.

این سرویس جدید به کاربر این امکان را می دهد تا بتواند بر روی سطح زمین به صورت پیاده یا در حال رانندگی‌ محیط اطراف خود را مشاهده کند. در این سرویس کاربر در یک صفحه محیط اطراف، نقشه و موقعیت خود را می‌ تواند ببیند و این در حالی‌ است که برای ایجاد این محیط و ساختار اصلی‌ آن تعداد زیادی تصاویر گرفته شده است که طبق گزارشات در حدود 10 میلیون تصویر به تنهایی‌ برای ایجاد محیط ایالت سیاتل تهیه شده است.

IP V6

IPv4 یا IP از پایه‌های پروتکل ارتباطی TCP/IP می‌باشد که برای انتقال بسته‌های داده، صوت و تصویر از طریق اینترنت استفاده می‌شود. IPv6 پروتکل نسل آینده شبکه های کامپیوتری (NGN) می‌باشد که برای جایگزین شدن پروتکل فعلی استاندارد شده است. این پروتکل بستر اصلی اینترنت نسل آینده خواهد بود که نسبت به IPv4 پیشرفت‌های به‌سزایی در زمینه امنیت، تحرک، همگرایی و مقیاس پذیری دارد. چهارچوب اولیه IPv6 توسط IETF (Internet Engineering Task Force) در دهه 1990 استاندارد شد، اگر چه هنوز توسعه‌های مستمری در زمینه جنبه‌های پیشرفته مشخصی از این پروتکل در حال انجام می‌باشد.

 

فواید IPv6

 

ویژگی‌های جدید IPv6 فواید زیادی را برای کسب و کارهای مختلف به ارمغان می‌آورد:

  • کاهش هزینه‌های مدیریت شبکه: ویژگی‌های auto-configurationو آدرس‌دهی سلسله مراتبی IPv6 مدیریت شبکه را آسان می‌کند.
  • بهینه سازی برای شبکه‌های نسل آینده(NGN): رها شدن از NAT مدل Peer-To-Peer را مجددا ً فعال می‌کند و به پیاده سازی application ها، ارتباطات و راه‌حل‌های متحرک جدید مثل VOIP کمک می‌کند.
  • محافظت از دارایی‌های شرکت: IPSEC مجتمع، IPv6 را ذاتا ً امن می‌کند و امکان داشتن یک استراتژی متحد برای کل شبکه را فراهم می‌کند.
  • محافظت از سرمایه‌گذاری: امکان گذر و انتقال آسان و برنامه‌ریزی شده از IPV4 به IPV6 ضمن اینکه امکان حضور هر دو پروتکل در فاز انتقال وجود دارد.

 

پروتکل IPv6

 

پروتکل IPv6 اولیه دارای ساختار هدر متفاوتی نسبت به IPv4 می‌باشد

هدر IPv6 نسبت به IPv4 ساده تر شده است. فیلد جدید Flow Label برای به کارگیری Enhanced QoS        در آینده اضافه شده و با حذف Options پردازش بسته‌ها در نودهای میانی آسان‌تر شده است.

فواید خاص هدر جدید به شرح ذیل می‌باشد:

  • افزایش تعداد آدرس‌ها:

 IPv6 دارای 128 بیت آدرس می‌باشد (در حالی که IPv4 32 بیت آدرس دارد) و در نتیجه تعداد آدرس ‌های IP موجود افزایش چشمگیری پیدا می‌کند و این امر مشکل سناریوهایی که به دلیل کمبود آدرس IP نیاز به پیاده‌سازی NAT می‌باشد، را حل می‌کند. عدم نیاز به پیاده‌سازی NAT تنظیمات شبکه را آسان می‌کند و پیچیدگی سخت افزار و نرم افزار را کاهش می‌دهد. همچنین در اختیار داشتن تعداد آدرس IPگسترده به چشم‌انداز آینده خانه‌های شبکه شده  که در آنها کلیه وسایل دارای آدرس IP مخصوص می‌باشند و در نتیجه امکان کنترل آنها از طریق اینترنت فراهم می‌‌باشد، کمک می‌کند. افزایش پیاده‌سازی سیستم‌های موبایل و بیسیم نیز به دلیل کمبود آدرس‌های IP محدود نمی‌شود.

  • اتصال End-to-End:

IPv4 در موقعیت‌های معینی به دلیل کمبود تعداد آدرس نیاز به NAT دارد و متاسفانه NAT در کاربردهای Peer-to-Peer مثل VOIP به خوبی کار نمی‌کند. IPv6 نیاز به NAT را حذف کرده و اتصال End-to-End را به حالت اول برمی‌گرداند و در نتیجه کاربردهای Peer-to-Pee با IPv6 به خوبی کار می‌کند. همچنین برخی از پروتکل‌های لایه بالاتر مثل FTP برای کار کردن با NAT نیاز به نرم افزارهای خاصی دارند و در نتیجه این قبیل پروتکل‌ها آسان‌تر می‌توانند از طریق IPv6 فعال شوند.

  • Routing  مؤثر:

همانطور که گفته شد هدر IPv6 نسبت به IPv4 ساده‌تر و مؤثر‌تر شده است. این امر موجب کاهش سربار پردازشی روترها و درنتیجه کاهش پیچیدگی سخت افزار و سریع‌تر شدن پردازش بسته‌ها می‌شود. و نیز آدرس‌دهی سلسله‌مراتبی در IPv6 موجب اختصاص فضای آدرس مناسب و درنتیجه کوچک‌تر شدن جداول Routing و مؤثرتر شدن مسیریابی در کل شبکه می‌شود.

  • تنظیمات خودکار

IPv6 امکان آدرس‌دهی خودکار برای دستگاه‌های IPv6-enabled را فراهم می‌آورد. این امر موجب بهبود زیاد مدیریت و مقیاس پذیری  شبکه می‌شود. دستگاه‌های جدید مستقیما ً به شبکه بدون  نیاز به تنظیم دستی IP و یا وجود سرور DHCP وصل می‌شوند. همچنین مدیر شبکه به راحتی می‌تواند تعداد زیادی از سیستم‌ها را از یک شبکه به شبکه دیگر منتقل کند.

  • امنیت

IPv6 لزوم IPSEC را اجباری می‌کند و درنتیجه یک قالب امنیتی یک پارچه برای ارتباطات اینترنتی ایجادمی‌کند. IPSEC برای پیاده‌سازی رمزنگاری و نیز تصدیق استفاده می‌شود. دربسیاری از پیاده‌سازی‌های IPv4 امکان فعال سازی IPSEC نمی‌باشد و در نتیجه سطح امنیت کاهش می‌یابد.

  • افزایش Mobility  و Multicast

IPv6 به شبکه‌های بیسیم امروزی با افزایش mobile IPv6 کمک می‌کند.

اضافه شدن فیلد Scope به IPv6 موجب بهبود قالب کاری ترافیک‌های Multicast شده است.

 

 

خانواده پروتکل IPv6

 

 IPv6 فقط یک پروتکل منفرد و  تک نمی‌باشد بلکه شامل یک خانواده‌ای از پروتکل‌ها است که جایگزین خانواده پروتکل IPv4 می‌شود.  خانواده IPv6 دربرگیرنده پروتکل پایه IPv6 و معماری آدرس‌دهی جدید آن می‌باشد.

IPv6 همچنین شامل پروتکل بسط یافته ICMPv6 که فراهم کننده امکانات تنظیمات خودکار و کشف همسایه (همانند عملکرد ARP در IPv4) ، کشف مسیر MTU (به این دلیل مهم می‌باشد که فقط نود سرچشمه در IPv6 می‌تواند بسته‌ها را Fragment کند.) ، پیغام دهی اطلاعاتی و خطا (شامل pingv6)، کشف Multicast Listener  (همانند IGMP برای IPv4) و کارکردهای مربوط به Mobile IPv6 می‌باشد.

 

DHCPv6 نسخه جدید DHCP برای IPv6 می‌باشد. از آنجایی که IPv6 دارای امکان تنظیم خودکار آدرس‌های IP می‌باشد، DHCPv6 همیشه مورد نیاز نیست. DHCPv6 کاملا ً از نو طراحی شده و فقط از نظر مفهومی شبیه به DHCP می‌باشد. DHCPv6 همچنین شامل کارکردهای جدید مثل تنظیم مجدد و تصدیق (authentication) سرچشمه سرور می‌باشد.

 

پروتکل‌های Interior Routing برای IPv6 شامل  RIPng (next generation RIP) و  OSPFv3می‌باشد. RIPng خیلی شبیه به RIPv2 می‌باشد که برای تبلیغ IPv6 network prefixes درست شده‌اند. بنابراین این

پروتکل برای استفاده در شبکه‌های کوچک و متوسط بسیار مناسب می‌باشد.

 

OSPFv3 یک پروتکل Link State براساس OSPFv2 با اعمال یک سری از تغییرات می‌باشد که بیشتر بر روی یک لینک اجرا می‌شود تا یک subnet. هر LSA دارای یک flooding scope  می‌باشد و OSPF authentication  به دلیل امنیت ذاتی ایجاد شده توسط IPv6-IPSEC حذف شده است. در یک اجرای نمونه به هر دو پروتکل OSPFv3 و OSPFv2 برای ایجاد افزونگی نیاز می‌باشد. OSPFv3 برای تبادل اطلاعات مسیر یابی IPv6 و OSPFv2 برای تبادل اطلاعات مسیر یابی IPv4.

گذار به IPv6

 

پرسش بزرگ در مورد IPv6  زمان و چگونگی قرارگرفتن موفق آن بر روی اینترنت می‌باشد. سه مکانیزم برای گذار از IPv4 به IPv6 وجود دارد که با هر ترکیبی ممکن هست مورد استفاده قرار گیرند.

 

پشته دوگانه (Dual Stack)

 

در این روش IPv4 و IPv6 هر دو هم زمان بر روی یک دستگاه یا نود قرار دارند، بسته به اینکه این نود با چه نودی در حال صحبت باشد، برنامه در حال اجرا IP مناسب را انتخاب می‌کند. انتخاب IP مناسب از طریق جواب DNS به یک
 
node-name نیز امکان پذیر می‌باشد. اگر DNS آدرس v4 برگرداند IPv4 انتخاب و اگر آدرس v6 برگرداند IPv6 انتخاب خواهد شد.

تونل (Tunneling)

 

در این روش بسته‌های IPv6 در بسته‌های IPv4 مجدد بسته بندی می‌شوند و توسط دو نود دارای  IPv6 جهت برقراری ارتباط با یکدیگر از طریق یک شبکه IPv4 مورد استفاده قرار می‌گیرد. دو راه برای انجام این کار وجود دارد: روش خودکار از آدرس‌های IPv6 سازگار با IPv4 برای اضافه کردن یک مسیر به IPv6 Prefix که به آدرس تونل اشاره می‌کند، استفاده می‌کند.هر بسته‌ای که قرار هست برای یک آدرس سازگار با IPv4 فرستاده شود، از طریق تونل عبور داده می‌شود.

در روش پیکربندی شده آدرس نقطه خروجی تونل در نقطه ورودی آن پیکربندی می‌شود و بسته‌بندی مشابه مورد استفاده قرار می‌گیرد. ترکیبی از روش‌های خودکار و پیکربندی شده برای مسیریابی بسته‌های IPv6 از طریق یک شبکه IPv4 می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. راه‌های دیگر روش تونل Teredo، ISATAP، 6to4 و  6over4هستند.

قفل های سخت افزاری و نرم افزاری

برای جلوگیری از استفاده غیرمجاز از برنامه ها و یا تکثیرغیرقانونی آنها، اصطلا حا به آنها قفل می زنند. قفل گذاری کلا به دو روش نرم افزاری و سخت افزاری انجام می شود. قفل سخت افزاری (Hardware lock) چنانچه ازسخت افزارخاصی برای قفل گذاری استفاده شود، به آن قفل سخت افزاری می گوییم. این قفلها بعضی به صورت یک رابط روی پورت پارالل سیستم نصب می شوند که البته هر دو نوع آن عملکرد مشابه دارند. بخش اصلی قفل، از یک حافظه قابل پاک شدن تشکیل شده که با توجه به نوع و حجم آن، دارای عملکردی متفاوت می باشد و عمدتا به یکی از دو روش زیر عمل می کند:

الف) روش اول قفل گذاری به این صورت است که تولید کننده نرم افزار یک یا چند بایت از اطلاعات را در قفل نوشته و برنامه در هنگام اجرا آن را چک می کند. در صورتی که قفل وجود داشته باشد، برنامه به کار خود ادامه می دهد و اگر قفل وجود نداشته باشد و یا اطلاعات خوانده شده از روی قفل صحیح نباشد، برنامه متوقف شده و با اعلام خطا، از اجرای صحیح، سربازمی زند.این نوع قفل ها دارای ساختاری ساده، حافظه ای در حد چند بایت، و قیمتی ارزان هستند. استفاده از این قفل ها بسیار ساده بوده و نیاز به تخصص خاصی ندارد،فقط کافیست که نرم افزار ویژه قفل را (که توسط شرکت تولید کننده قفل ارایه شده) اجرا نمود. در ابتدا که قفل فاقد اطلاعات است، اول یک کلمه دلخواه، به عنوان کلمه عبور درخواست کرده و سپس با توجه به نوع قفل، یک یا چند کلمه اطلاعات را دریافت و در حافظه قفل ثبت کنید. در دفعات بعد می بایست کلمه عبوری که اولین بار ثبت شده، وارد شود تا بتوان به اطلاعات درونی قفل دسترسی داشت. البته بعد از ورود به برنامه این کلمه قابل تغییر است. در هر صورت، پس از ثبت اطلاعات در قفل، تولید کننده نرم افزار، اطلاعات ثبت شده در یک برنامه چک می کند که شیوه چک کردن اطلاعات، با توجه به نوع قفل متفاوت است. در بعضی فقط اطلاعات درون قفل چک می شود و در بعضی دیگر، در مرحله اول وجود قفل چک شده و در مرحله بعدی، اطلاعات درون آن چک می شود.
ب) روش دیگر قفل گذاری به این صورت است که تولید کننده نرم افزار، بخش کوچکی از برنامه را در حافظه قفل قرار می دهد که در این حالت، چنانچه قفل وجود نداشته باشد برنامه به هیچ وجه، قادر به اجرا و ادامه کار نخواهد بود.
این نوع قفل ها، دارای ساختاری کمی پیچیده، حافظه ای بعضا تا چند کیلو بایت، و قیمتی نسبتا گران هستند.استفاده از این قفل ها، به سادگی نوع قبلی نیست. البته شیوه کلی کار مشابه روش قبلی است. با اجرای نرم افزار ویژه قفل و وارد نمودن کلمه عبور، باید نام فایلی را که می خواهیم روی آن قفل بزنیم، مشخص کنیم، تا بخشی از آن در قفل ثبت گردد. البته در بعضی دیگر از این نوع قفل ها، که حفاظت بیشتری را انجام می دهند، می بایست توسط تولید کننده نرم افزار دقیقا کنترل شود که چه بخش هایی از فایل باید در قفل ثبت گردد که ابته انجام این کار نیاز به تخصص و تجربه کافی دارد، چرا که بعضا ممکن است که خطا در انجام کار، باعث بروز اشکال در برنامه تولیدی بشود. چون با این کار در واقع بخشی از برنامه در قفل ثبت می گردد، واضح است که هر قفل فقط برای یک نسخه از برنامه می تواند مورد استفاده قرار بگیرد و به همین علت کاربرد این قفل، کمتر است. ضمنا نوع دیگری از قفل ها هستند که هر دو روش فوق استفاده می کنند، اما طرفدار چندانی ندارند.
قفل نرم افزاری (Software Lock) چنانچه از روش ها و ترفند های نرم افزاری، برای قفل گذاری استفاده شود، به آن قفل نرم افزاری می گوییم. قفل های نرم افزاری دارای تنوع بیشتری بوده و بعضا از لحاظ طراحی و اجرا سلیقه ای و ابتکاری می با شند. اما می توان شیوه عملکرد اکثر آنها را، توسط یکی از
۳ روش ذیل، تشریح نمود:
۱) محدودیت در تعداد کپی(Copy Limited) در این حالت برنامه نصب کننده نرم افزار، فضای مشخصی در دیسک را با روش خاصی مرمت کرده، و تعداد مجاز نسخه برداری را در آن درج می کند. بدین طریق با هر بار کپی کردن برنامه، یک واحد از این عدد کم می شود و هنگامی که تعداد مجاز آن به صفر رسید، دیگر نمی توان برنامه را روی سیستم نصب نمود. حال ممکن است این سوال مطرح شود که مگر نمی توان پس از نصب برنامه، از آنپشتیبانی(Back Up) گرفته و سپس از نسخه پشتیبان نیز، روی سیستم دیگری استفاده نمود؟ پاسخ منفی است. زیرا هنگام نصب، اطلاعاتی راجع به سخت افزار سیستم که می تواند مثلا شامل نوع قطعات و یا شماره سریال قطعات باشد، در جایی، در محدوده قفل ذخیره می شود و از این پس هر بار در هنگام اجرای برنامه، این اطلاعات به دقت چک می شود و در صورت هرگونه تغییر، برنامه اجرا نمی شود.
۲) استفاده از دیسکت، در هنگام اجرای برنامه (Disk Required) در این حالت، دیسکت مورد نظر، یا به روش خاصی فرمت می شود و سپس در هنگام اجرا، اطلاعات روی آن بررسی می شود، و یا اینکه قسمتی از دیسکت را به صورت فیزیکی و عمدی خراب می کنند و در اینجا، در واقع همان صدمه ای که به عمد، بر سطح دیسکت وارد شده است، به عنوان قفل و محافظ نرم افزار عمل می کند. از این پس برای انتقال برنامه از یک سیستم به سیستم دیگر، این فلاپی مانند قفل سخت افزاری عمل می کند و می بایست مختصات آن توسط برنامه تایید شود و چنانچه این فلاپی در درایو نباشد، برنامه اجرا نخواهد شد.
۳) قفل سی دی (اجرا از روی سی دی) با متداول شدن سی دی ویا لوح فشرده، روش جدیدی در قفل گذاری ابداع شد و آن اجرای برنامه از روی سی دی است. در این حالت برنامه هنگام اجرا، به سی دی رجوع کرده و نقاط خاصی از آن را چک می کند. این نقاط بخش هایی هستند که به صورت فیزیکی علامت گذاری شده اند ودر واقع به نوعی صدمه دیده اند و معمولا این خرابی با تابش اشعه لیزر انجام می شود. به این ترتیب به اصطلاح نقاط معینی از سی دی لیزرسوز می شود. این نقطه یا نقاط به عنوان قفل سی دی عمل می کند و از عمل تکثیر یا کپی برداری و همچنین استفادهغیر مجاز از آن جلوگیری به عمل می آورد.در خاتمه سوالی که در مورد سه روش فوق الذکر مطرح است، این است که آیا می توان قبل از نصب، از دیسکت ها وسی دی های قفل گذاری شده کپی تهیه کرد و سپس آنها را نصب کرد؟
پاسخ منفی است، زیرا همانگونه که اشاره شد، یا بخشی از دیسکت و یا همه آن، به روش خاصی فرمت می شود که قابل کپی برداری نیست و یا اینکه محل ونقاطی که روی دیسکت و یاسی دی، به صورت فیزیکی و عمدی صدمه دیده اند، اجازه کپی برداری را نمی دهند و مانع از انجام این کار می شوند.

WiFi

این استاندارد از زیرمجموعه Bluetooth است و تحت آن ارتباطى با قدرتى بیشتر از خود Bluetooth ایجاد خواهد شد. ارتباط Wi-Fi که مخفف Wireless Fidelity است بیشتر بر پایه ارتباط شبکه اینترنت به صورت بى سیم تاکید مى کند و همین امر باعث محبوبیت بسیار زیاد آن شده است با استفاده از این تکنولوژى به راحتى در مسافرت، هواپیما و یا هتل مى توان از طریق Laptop به اینترنت متصل شد. Wi-Fi که همان استاندارد IEEE802.11 است در مدل هاى ۸۰۲.11a و ۸۰۲.11b مورد استفاده قرار مى گیرد و استاندارد اصلى آن IEEE802.11b است. در این مدل حداکثر سرعت انتقال اطلاعات ۱۱Mbps است و از فرکانس رادیویى ۴/۲ گیگاهرتز استفاده مى کند. براى سرعت بخشیدن به این استاندارد مدل دیگرى نیز به نام ۸۰۲.11b+ ایجاد شده که سرعت انتقال را تا ۲۲mbps افزایش مى دهد. در مدل ۸۰۲.11a سرعت اطلاعات حدود ۵۴mbps است و از فرکانس ۵۰GHz استفاده مى شود. به طور حتم این مدل در آینده اى نه چندان دور جاى ۸۰۲.11b را خواهد گرفت.

براى استفاده از این سیستم ایستگاه هایى به نام Access point در مناطق مختلف و به فواصل چند صد مترى قرار مى گیرد. این ایستگاه ها امواج رادیویى را در هوا منتشر مى کنند و هر کامپیوترى که به Wi-Fi مجهز باشد و در محدوده این ایستگاه ها قرار داشته باشد قادر به استفاده از اینترنت است و کاربران با قرار دادن یک کارت سخت افزارى IEEE802.11b و یا وصل کردن یک دستگاه Wi-Fi اکسترنال از طریق USB به کامپیوتر خود قادر به استفاده از این سیستم هستند.

قیمت اینترنت در این سیستم بسیار مناسب است. مثلاً در کشور آمریکا یک Account نامحدود یک ماهه با این سرویس به مبلغ
۲۰ تا ۳۰ دلار در اختیار کاربران قرار مى گیرد. از نظر برد موثر هم حداکثر تا ۱۵۰ متر اطراف Access Point مورد پوشش قرار مى گیرد. در این حالت سرعت انتقال ارتباط ۱mbps است. البته هر چقدر فاصله کاربر با ایستگاه اصلى کمتر از ۱۵۰ متر باشد سرعت انتقال اطلاعات بیشتر خواهد شد. مثلاً سرعت انتقال اطلاعات در فاصله ۱۰۰ مترى mbps5.5، در فاصله ۸۰ مترى ۸mbps و در فاصله ۵۰ مترى و کمتر از آن ۱۱mbps است

Timing

Timing از اساسی ترین مواردی است که کاربران حرفه ای و خصوصا OverClocker ها به آن توجه می کنند . این مسئله باعث می شود حتی دو ماژول رم با سرعت انتقال یکسان , کارآیی متفاوتی داشته باشند . در مقاله سعی می شود توضیحات و معرفی تایمینگ و تاثیر آنم صحبت شود ...

تایمینگ معمولا عددی است به شکل : 2-2-2-5-T1

و هر کدام از این اعداد دارای تعریفی هستند و بر اساس Clock Cycle محاسبه می شوند .

( مقدار Clock Cycle هایی را نشان می دهد که حافظه برای انجام یک عملیات خاص مصرف می کند )

این اعداد به ترتیب از چپ به راست CL – tRCD – tRP – tRAS - CMD نامیده میشوند . برای فهمیدن اساس کار این ارقام بهتر است در ذهن خود چنین تصور کنید که داده ها در یک تقاطع بصورت سطری و ستونی قرار گرفته اند ( چیزی شبیه ماتریس )

ابتدا تعریف کلی از این اصطلاحات خواهیم داشت و سپس موارد اصلی را بطور کامل بررسی خواهیم کرد :

CAS Latency ( CL ) : مدت زمان تاخیر بین دستور داده شده از طرف CPU تا هنگام ارسال جواب است . ( زمان بین درخواست CPU و ارسال داده از طرف حافظه )

tRCD : تاخیر RAS to CAS – زمان بین فعالسازی سطر ( RAS )   تا فعالسازی ستون ( CAS ) . جایی که داده در ماتریس ذخیره شده است .

tRP : RAS Precharge زمانی که طول می کشد تا دسترسی به  سطر فعلی غیر فعال شود و دسترسی به سطر دیگر فعال شود .

tRAS : Active To Prechare Delay : مدت زمانی است که حافظه باید صبر می کند تا دسترسی بعدی به حافظه بتواند آغاز شود .

CMD : Command Rate : مدت زمانی است بین فعال شدن Memory Chip و فرستادن واولین دستور به حافظه . معمولا در اکثر موارد این عدد نادیده گرفته می شود .

( مقدار آن یا T1 است به معنای 1 Clock Cyle یا  T2 به معنای 2 Clock Cycle )

تا اینجا بطور کوتاه بررسی کردیم که اصولا تایمینگ چیست و چه کاری انجام می دهد . در اکثر موارد در سیستم خود 2 حالت را پیش رو دارید . یا با انتخاب حالت اتوماتیک سیستم را در حالتی قرار می دهید که بصورت اتوماتیک تایمینگ را تنظیم کند یا با تنظیم دستی Timing را کاهش می دهید تا کارآیی بهتری را بدست آورید . البته باید بدانید همه مادربورد ها امکان تغییر تایمینگ را ندارند بنابراین ممکن است بطور پیش فرض ان را در بالاترین حالت قرار دهند ! 

Raid Technology

افزودن هارددرایو به کامپیوتر نه تنها فضای ذخیره‌سازی شما را افزایش می‌دهد، بلکه موجب افزایش سرعت سیستم شده و به هنگام بروز اشکال در هارددرایو به بازیابی آن کمک بسیاری می‌کند. درایوهایی که به صورت RAID پیکربندی می‌شوند، نتیجه بهتری نسبت به بقیه درایوها ارائه می‌دهند. در هر نوع RAID آمادگی در برابر خطای سیستم به گونه‌ای متفاوت است.

● RAID
۰:
این مرحله داده‌ها را مابین دو یا چند درایو توزیع می‌کند که این امر سرعت انتقال داده‌ها را افزایش می‌دهد. اگر اغلب، داده‌های زیادی را بر روی درایوها انتقال می‌دهید، متوجه کارایی خوب آرایه RAID۰ شده‌اید، اما اگر تمام کاری که با کامپیوتر انجام می‌دهید همان وظایف استاندارد آن است، متوجه این افزایش سرعت نخواهید شد. در این مرحله تهیه نسخه پشتیبان حیاتی است چرا که با بهره‌گیری از RAID۰، احتمال از دست دادن داده‌ها نیز دو برابر است. اگر یک درایو از کار بیفتد یا نقصی در آن روی دهد، داده‌های هر دو درایو را از دست می‌دهید.

● RAID
۱:
بر خلاف RAID۰، در این نوع شاهد هیچ بهبودی در کارآیی کامپیوتر نیستیم. بلکه در این نوع با ایجاد یک کپی دقیق یا قرینه از اطلاعات هارد درایو اول روی هارد درایو دوم به طور بلادرنگ، میزان خرابی به حداقل ممکن رسیده است. اگر در هر یک از درایوها مشکلی پیش آید، می‌توانید تا زمان جایگزینی هارددرایو معیوب از درایو دیگر استفاده کرده و کپی قرینه را بازسازی کنید. لازم به ذکر است در نوع ۱ RAID نیاز به تهیه کپی و نسخه پشتیبان مرتفع نمی‌شود. هر نوع خرابی داده‌ها، سرایت ویروس‌ها یا حذف تصادفی، هر دو درایو را به طور یکسان تحت تاثیر قرار می‌دهد.

● RAID
۱+s:
برای نصب هارددرایو سومی که تا زمان خرابی درایو راه‌انداز غیرفعال باشد، کنترل کننده‌های RAID خاصی از این فناوری پشتیبانی می‌کنند. در آن حالت این درایو به طور اتوماتیک جایگزین درایو معیوب می‌شوند و آرایه‌ها را تعمیر و بدون دخالت شما به حفاظت از داده‌هایتان می‌پردازد. البته عیب RAID۱ و RAID ۱+s این است که از درایو قرینه نمی‌توانید برای ذخیره داده‌ها استفاده کنید.

۰+۱ RAID و ۰+۱ RAID :
ه۱+۰ RAID درایوهایی را که به چند بخش تقسیم شده‌اند، را قریبه‌سازی می‌کند (بدین ترتیب که نسخه پشتیبان قرینه‌ای از داده‌هایی که به منظور بهبود قابلیت اطمینان در درایوهای مختلفی قرار گرفته‌اند، ایجاد می‌کند) و ۰+۱ RAID درایوهای قرینه را به بخش‌هایی تقسیم می‌کند (بدین ترتیب که نسخه‌های پشتیبان درایوهای متعدد انتقال می‌دهد تا عملکرد دستگاه بهبود یابد.) هر دو پیکربندی حداقل نیازمند ۴ هارددرایوهستند.

۱+۰ RAID داده‌ها را روی دو درایو که به بخش‌هایی تقسیم شده‌اند، ذخیره کرده و سپس با دو درایو دیگر آنها را قرینه‌سازی می‌کند. ۰+۱ RAID دو درایو قرینه‌سازی شده را کنار هم قرار می‌دهد و سپس هر دو مجموعه را به بخش‌هایی تقسیم می‌کند.

۵ =RAID:
این نوع نیز امکان تقسیم داده‌ها و محافظت از آنها را در اختیار قرار می‌دهد، اما نحوه حفاظت از داده‌های آن موثرتر از ۱ RAID است. به جای قرینه‌سازی یک درایو با درایو دیگر، در ۵ RAID داده‌ها و اطلاعات یکسان مابین سه یا تعداد درایوهای بیشتر توزیع می‌شوند. این اطلاعات یکسان در کمک به بازیابی درایو معیوب و استفاده از داده بر روی درایوهای باقیمانده، مفید هستند. از معایب این روش نیاز به سه هارددرایو برای هر آرایه است و کنترل‌کننده‌های۵ RAID نسبت به سایر انواع RAID دارای قیمت بیشتری هستند. هر چند کنترل کننده‌های RAID که امروزه به صورت توکار در بسیاری از مادربردها قرار دارند، از ۵ RAID پشتیبانی می‌کنند.

برنامه‌ریزی برای RAID
نصب و برپایی RAID نیازمند دو یا چند هارددرایو است و در این راستا برای هر درایو به یک SATA یا IDE باز نیاز است که اغلب مادربردهای جدید با آن یکپارچه شده‌اند. بسیاری از کامپیوترهای پیشرفته که طی دو سال اخیر به بازار عرضه شد‌ه‌اند از ۰ RAID و ۱ RAID و برخی هم از ۵ RAID پشتیبانی می‌کنند. اگر کامپیوتر شما چنین قابلیتی ندارد، با نصب یک آداپتور RAID ساخت شرکت‌هـایی از قبیــــل Highpoint Technologies،
Promise Technology
و Adaptec می‌توانید RAID، SATA یا کانال‌های IDE را به هر کامپیوتری بیفزایید. یک آداپتور ۱+۰ RAID که از دو هارددرایو پشتیبانی می‌کند، کمتر از ۷۵ دلار و یک آداپتور ۵ RAID که تا ۴ هارددرایو را پشتیبانی می‌کند زیر ۱۵۰ دلار قیمت دارد.

در ادامه به ارائه نکات سودمندی درباره RAID می‌پردازیم.
۱) اگر داخل کیس کامپیوتر فضای کافی برای درایوهای اضافی موجود نیست، یک آداپتور RAID به همراه کانکتورهای خارجی SATA خریداری کرده و درایوها را داخل یک محفظه خارجی از قبیل Satum ExDrive شرکت Addonic قرار دهید.

۲) در پیکربندی ۰ RAID که به بخش‌هایی تقسیم شده است، نسخه حرفه‌ای ویندوز XP و ویندوز ۲۰۰۰ همانند کنترل‌کننده نرم‌افزاری RAID عمل می‌کنند اما در مورد تنظیمات ۱ RAID یا ۵ RAID قرینه‌سازی شده، صدق نمی‌کنند. با این کار از پرداخت هزینه خرید کنترل کننده سخت‌افزاری جلوگیری کرده‌اید اما بد نیست بدانید که راهکار ویندوز سرعت کمی دارد و ویندوز در دیسک‌های قسمت‌بندی شده، نمی‌تواند نصب شود. برای اطلاعات بیشتر به بخش پشتیبانی سایت شرکت مایکروسافت واقع در آدرس زیر مراجعه کنید:

کد:

http://support.microsoft./com/kb/۳۰۸۴۲۴/en_us

۳) دستورالعمل نصب سخت‌افزاری را به دقت مطالعه کرده، همیشه قبل از نصب تجهیزات RAID نسخه پشتیبان تهیه کنید. اگر مشکلی حین نصب پیش آید منجر به خرابی داده‌های درایو می‌شود. قبل از آغاز بهتر است که اطلاعات مربوط به نصب و به روزرسانی درایو را از طریق وب سایت شرکت سازنده آن مطالعه کنید.

۴) اگر در پیکربندی RAID از درایوهای موازی ATA بهره می‌برید، برای اطمینان از عملکرد بالا هر درایو را در کانال IDE خود به عنوان درایو Master تنظیم کنید.

۵) زمانی که ویندوز را روی آرایه ۵ RAID یا ۰ RAID تقسیم‌بندی شده، نصب می‌کنید، برای بارگذاری درایورهای RAID به درایو فلاپی نیاز دارید. بنا به دلایلی به ویندوز درایوهای RAID را تنها در درایو :A جست‌وجو می‌کند.

منبع:آفتاب