سر انجام اینتل رنج قیمت نهایی پردازنده های 45 نانومتری Penryn خود را مشخص کرد !
اینتل قصد دارد با عرضه پردازنده های 2 هسته ای Wolfdale و 4 هسته ای Yorkfield از سری پردازنده های 45 نانومتری Penryn در 20 ژانویه سال 2008 با قیمت های استثنایی رقابت قیمت را دوباره با AMD شروع کند . آن گونه که اعلام شده است ارزان ترین پردازنده دو هسته ای این سری 169 دلار و گران ترین آن ها که با بیشتر از 3 گیگاهرتز کار می کند قیمتی تنها معادل 268 دلار دارد .
این در حالیست که AMD در سال گذشته با شروع جنگ قیمت وحشتناکی شکست سختی در فروش به اینتل داد و نتیجه آن شد که ضمن فروش بیشتر پردازنده های Athlon 64 X2 شرکت AMD ، شرکت AMD از نظر مالی ضرر بسیار زیادی را بپذیرد و مشکلات مالی را به آن دچار شود . اگر بخواهیم بهتر و دقیق تر صحبت کنیم AMD با از دست دادن 1.6 میلیارد دلار در این سال و با بدهی 5.3 بیلیون دلاری خود در حال ورشکستن است و مجبور است قیمت پردازنده های جدید Phenom چهار هسته ای خود را با قیمت نسبتا بالایی وارد بازار کند . قیمت اعلام شده توسط شرکت AMD پردازنده های Phenom 9600 و Phenom 9500 با قیمت های 283 دلار و 251 دلار به صورت سفارشی به فروش می روند .
البته AMD قصد دارد با عرضه پردازنده Phenom 9900 با قیمت پایین تر از 350 دلار در سه ماه اول سال 2008 و با توجه به قدرت بالاتر این پردازنده نسبت به پردازنده Intel Core 2 Quad Q6700 که قیمتی معادل 530 دلار دارد کمی به وضع خود بهبود بخشد .
در حالی که بعد از عرضه GeForce 8800GT هنوز بازار کارت گرافیک از تب و تاب نیفتاده به زودی شاهد یک یک کارت جدید از سوی Nvidia خواهیم بود.
این کارت جدید GeForce 8800GTS 512MB نام دارد و بر خلاف GeForce 8800GTS های 640/320 MB موجود در بازار (که بر پایه G80 هستند) از پردازنده گرافیکیG92-GTS بهره میبرد.
نکته مهم در مورد این کارت جدید اینکه این کارت همانند GeForce 8800GTX از 128 ریز پردازنده گرافیکی بهره میبرد و دارای Core Clock : 650MHz و Mem Clock : 2000MHz و Shader Clock : 1628MHz میباشد لازم به ذکر است GeForce 8800 GTX دارای Core Clock : 575MHz و Mem Clock : 1800MHz و Shader Clock : 1350MHz میباشد.
با توجه به بهینه سازی هایی که Nvidia در هسته گرافیکی جدید G92 انجام داده و با توجه به نتایج تست 8800GT که تنها از 112 ریز پردازنده بهره میبرد و کارایی مشابه و هم سطح GeForce 8800 GTX از خود نشان میدهد احتمال میرود GeForce 8800 GTS 512MB دارای قدرتی بیش از GeForce 8800 Ultra باشد.
شرکت SAMSUNG Electrics به عنوان پیشرو تولیدکنندگان حافظه های GDDR در جهان ، با دیگر با ارائه حافظه GDDR5 با سرعتی بی سابقه ای نهایت سرعت را برای برد های کنونی کارت های گرافیک فراهم سازد .
GDDR5 سامسونگ قرار است در تراشه های حافظه با ظرفیت 512 مگابایت ( 32 عدد 16 مگابایت ) عرضه شود ، توانایی انتقال اطلاعات با سرعت 24 گیگابایت در هر ثانیه دارد که این بدین معناست که این تراشه جدید توانایی عمل با سرعت 6 گیگاهرتز را داراست . جالب است بدانید که در حال حاضر سریعترین حافظه های GDDR4 حداکثر سرعتی معادل 2.5 گیگاهرتز دارند .
شرکت SAMSUNG Electrics به عنوان پیشرو تولیدکنندگان حافظه های GDDR در جهان ، با دیگر با ارائه حافظه GDDR5 با سرعتی بی سابقه ای نهایت سرعت را برای برد های کنونی کارت های گرافیک فراهم سازد .
GDDR5 سامسونگ قرار است در تراشه های حافظه با ظرفیت 512 مگابایت ( 32 عدد 16 مگابایت ) عرضه شود ، توانایی انتقال اطلاعات با سرعت 24 گیگابایت در هر ثانیه دارد که این بدین معناست که این تراشه جدید توانایی عمل با سرعت 6 گیگاهرتز را داراست . جالب است بدانید که در حال حاضر سریعترین حافظه های GDDR4 حداکثر سرعتی معادل 2.5 گیگاهرتز دارند .
نکاتی که باید در خرید هارد دیسک به آن توجه کرد :
1- نوع رابط هارد دیسک :
در حالت کلی هارد دیسک های موجود در بازار به دو صورت IDE و SATA به فروش می رسند .
هارد دیسک های IDE : IDE از قدیمی ترین رابط های موجود در کامپیوتر و آخرین نوع این رابط UDMA6 است که در حداکثر سرعت انتقالی خود قادر به انتقال 133 مگابایت در ثانیه است .
2- هارد دیسک های SATA :
این هارد دیسک های به دو صورت SATA 1 و SATA 2 به بازار روانه شده اند ، از ویژگی های جالبی که باعث تفاوت ما بین این دو نوع هارد دیسک می شوند عبارتند از :
1-انتقال بالای سرعت اطلاعات در رابط SATA 2 در مقایسه با SATA1 که در بیشترین حد این ارتباط قدر به انتقال 300 مگابایت اطلاعات در ثانیه است .
2- پشتیبانی از ویژگی Hot Change ( تعویض فوری ) که این امکان را به کامپیوترهای سرور و خانگی می دهد تا بدون خاموش کردن کامپیوتر بتوان هارد دیسک دستگاه را تعویض کرد .
اما چرا رابط SATA جایگزین IDE شد ؟
در حالت کلی به دلایل متعددی رابط SATA به جای IDE به بازار ارائه شد :
1- سرعت انتقال اطلاعات بالاتر نسبت به هارد دیسک IDE .
2- امکان ارتقاع سریع به سرعت های بالاتر با درد سر کمتر مانند ارائه رابط SATA 2 که تا 300 مگابایت اطلاعات را در ثانیه منتقل می کند .
3- حذف تعداد پین های اضافی برای ارتباط هارد دیسک به مادربورد که باعث نصب آسان تر هارد دیسک روی سیستم می شود .
نکته :
اگر جدیدا اقدام به خرید هارد دیسک برای کامپیوتر خود کرده باشید ، خواهید دید که حتی هارد دیسک های 80 گیگابایتی که در بازار به فروش می رسند از رابط SATA 2 با حداکثر انتقال اطلاعات 300 مگابایت در ثانیه پشتیبانی می کند که این عامل می تواند باعث بروز اشکال در ارتباط ما بین هارد دیسک و مادربورد فاقد کنترلر SATA 2 شود ، اما شرکت مکستور برای حل این مشکل راه حال ساده ای ای قرار داده است بدین صورت که در هادر دیسک های جدید با کنترل SATA 2 پینی قرار داده شده است که فرد با تعویض آن می تواند از هارد دیسک SATA 2 به عنوان یک هارد دیسک SATA 1 استفاده کند و به راحتی آن را روی مادربورد SATA نصب کند ، بدون آنکه مشکل خاصی ایجاد شود .
2- سرعت چرخش هارد دیسک :
یکی از عوامل مهم در انتحاب هارد میزان چرخش آن است که می تواند باعث افزایش قابلیت های هارد دیسک شود اما معمولا سرعت چرخش بیشتر در مورد هارد دیسک های IDE صادق است زیرا این هارد دیسک های دارای دو سرعت 5400 و 7200 دور دقیقه هستند که تغییر این سرعت چرخش می تواند باعث کاهش و یا افزایش زمان دستیابی به اطلاعات و تغییر در سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات روی هارد دیسک شود ، اما در حالت کلی تقریبا تمام هارد دیسک های SATA موجود در بازار دارای سرعت چرخش 7200 دور در دقیقه هستند و هیچ تفاوتی مابین آنها در میزان چرخش وجود ندارد .
اما در میان استثنا هم وجود دارد به طور مثال هارد دیسک های Raptor از شرکت SeaGate با آنکه توسط رابط SATA به مادربورد متصل می شود دارای سرعت چرخش در حدود 10 هزار دور در دقیقه است که می تواند کارایی در حد یک هارد دیسک SCSI داشته باشد .
نکته :
علت افزایش کارایی هارد دیسک در صورت افزایش سرعت چرخش به دلیل دسترسی سریع تر هد هارد دیسک به اطلاعات موجود روی پلاتر است که این عامل باعث تاثیر چشمگیر روی کارایی هارد دیسک می شود .
3- مقدار حجم Buffer در هارد دیسک :
بعد از سرعت چرخش هارد دیسک یکی از مهمترین نکاتی که باید در خرید هارد به آن توجه کرد میزان Buffer در هارد دیسک است ، در حالت کلی Buffer به حافظه ای در هارد دیسک اطلاق می شود که هارد دیسک قادر است اطلاعات ضروری را در آن ذخیره کند و در مدت زمانی اندک آن را در خود ذخیره و یا آن را به حافظه منتقل کند پس هر چه قدر میزان این حافظه بیشتر باشد هارد دیسک قادر خواهد بود اطلاعات بیشتری را در زمان کمتر به حافظه انتقال و یا روی دیسک ثبت کند که این عامل باعث افزایش کارایی هارد دیسک به میزان چشمگیری می شود . در حالت کلی میزان بافر در هارد دیسک بسته به نوع هارد دیسک تغییر می کند که این مقدار در هارد دیسک های IDE به دو مقدار 2 و 8 مگابایت است اما در هارد دیسک های SATA با حجم های 80 و 120 و 20 با مقدار بافر 8 مگابایت است و در صورت افزایش حجم تا بیش از 250 گیگابایت ، مقدار بافر به 16 مگابایت افزایش می یابد که این عامل باعث جلوگیری از کاهش کارآیی هارد دیسک در حجم های بالا می شود .
4- مقدار ظرفیت هارد دیسک :
در مجموع میزان ظرفیت هارد دیسک یک گزینه ای انتخابی برای کاربران در خرید هارد دیسک محسوب می شود و قانون خاصی برای خرید یک حجم ثابت از هارد دیسک وجود ندارد اما گزینه ای که در این میان وجود دارد تعداد هارد دیسک هایی که برای ایجاد یک حجم مشخص از ظرفیت روی سیستم نصب می شود ، است . به طور مثال اگر به جای خرید یک هارد دیسک 200 گیگابایت شما اقدام به خرید دو هارد دیسک 80 و 120 گیگابایت کنید در عمل از کارآیی بالاتری نسبت به یک هارد دیسک برخوردار خواهد بود . شاید بپرسید علت این امر چیست ؟
در حالت کلی استفاده از دو هارد دیسک این امکان را به وجود می آورد که شما حافظه مجازی سیستم عامل خود را روی هارد دیسکی که ویندوز روی آن نصب نشده است تنظیم کنید که این عامل باعث افزایش کارآیی سیستم در محیط ویندوز در هنگام پردازش های سنگین خواهد شد . همچنین از طرفی ، استفاده از دو هارد دیسک این امکان را به شما می دهد که تا در صورت استفاده از اطلاعات یک هارد دیسک و یا فعالیت با آن به راحتی به اطلاعات موجود روی هارد دیسک دیگر دست پیدا کنید که این عامل باعث افزایش کارآیی سیستم می شود و شاید بتوان گفت یکی از دلایلی که روی سیستم های حرفه ای مانند Dell ، دو یا چند هارد دیسک با حجم های مختلف نصب می شود این موضوع است .
5- میزان صدا و گرما هارد دیسک گزینه برای حرفه ای ها :
این فاکتور به عنوان یک گزینه تخصصی در خرید هارد دیسک شناخته می شود که بسیاری از کاربران توجه ای به آن نمی کنند ، در حالت کلی یک کاربر عادی فقط به ویژگی های کلی هارد دیسک توجه می کند اما شرکت های فروشنده PC در دنیا به فاکتور های مهمی مانند میزان صدا و گرمای تولیدی توسط هارد دیسک توجه می کنند زیرا در صورت ایجاد گرمای زیاد توسط هارد دیسک ، این گرما به طور غیر مستقیم باعث کاهش کارآیی هارد دیسک می شود که در بسیاری از موارد ، علت توسط کاربر قابل تشخیص نیست . همچنین صدای تولیدی توسط هارد دیسک یکی از گزینه های مهم در انتخاب هارد برای حرفه ای ها محسوب می شود زیرا سیستم ها به علت عدم وجود فن اضافی برای خنک کردن و استفاده از سیستم های خنک کننده آبی دارای محیطی آرام هستند و پس انتخاب یک هارد دیسک مناسب با صدای کم تاثیر به سزایی در هنگام کار با این سیستم ها در هنگام نیمه شب دارید .
6- کارایی :
گزینه ای نهایی ولی تاثیر گذار در خرید هارد دیسک ، توجه به میزان انتقال اطلاعاتی که در هر ثانیه روی هارد دیسک نوشته و یا خوانده می شود اطلاق می شود پس هر هارد دیسکی که از سرعت انتقال اطلاعات بالاتری برخوردار باشد در عمل از کارایی بالاتری خواهد داشت . به همین دلیل اگر تمایل به خرید هارد دیسک مناسبی دارید ابتدا اطلاعات مناسبی در مورد کارایی هارد دیسک انتخابی خود به دست آورید و بعد با مقایسه هارد دیسک دیگر اقدام به خرید آن کنید . از نکاتی که باید در مقایسه کاراِیی هارد دیسک به آن اشاره کرد عبارتند از :
1- حجم خواندن اطلاعات 2- حجم نوشتن اطلاعات 3- زمان دستیبابی به اطلاعات روی هارد دیسک .
IPv4 یا IP از پایههای پروتکل ارتباطی TCP/IP میباشد که برای انتقال بستههای داده، صوت و تصویر از طریق اینترنت استفاده میشود. IPv6 پروتکل نسل آینده شبکه های کامپیوتری (NGN) میباشد که برای جایگزین شدن پروتکل فعلی استاندارد شده است. این پروتکل بستر اصلی اینترنت نسل آینده خواهد بود که نسبت به IPv4 پیشرفتهای بهسزایی در زمینه امنیت، تحرک، همگرایی و مقیاس پذیری دارد. چهارچوب اولیه IPv6 توسط IETF (Internet Engineering Task Force) در دهه 1990 استاندارد شد، اگر چه هنوز توسعههای مستمری در زمینه جنبههای پیشرفته مشخصی از این پروتکل در حال انجام میباشد.
فواید IPv6
ویژگیهای جدید IPv6 فواید زیادی را برای کسب و کارهای مختلف به ارمغان میآورد:
پروتکل IPv6
پروتکل IPv6 اولیه دارای ساختار هدر متفاوتی نسبت به IPv4 میباشد
هدر IPv6 نسبت به IPv4 ساده تر شده است. فیلد جدید Flow Label برای به کارگیری Enhanced QoS در آینده اضافه شده و با حذف Options پردازش بستهها در نودهای میانی آسانتر شده است.
فواید خاص هدر جدید به شرح ذیل میباشد:
IPv6 دارای 128 بیت آدرس میباشد (در حالی که IPv4 32 بیت آدرس دارد) و در نتیجه تعداد آدرس های IP موجود افزایش چشمگیری پیدا میکند و این امر مشکل سناریوهایی که به دلیل کمبود آدرس IP نیاز به پیادهسازی NAT میباشد، را حل میکند. عدم نیاز به پیادهسازی NAT تنظیمات شبکه را آسان میکند و پیچیدگی سخت افزار و نرم افزار را کاهش میدهد. همچنین در اختیار داشتن تعداد آدرس IPگسترده به چشمانداز آینده خانههای شبکه شده که در آنها کلیه وسایل دارای آدرس IP مخصوص میباشند و در نتیجه امکان کنترل آنها از طریق اینترنت فراهم میباشد، کمک میکند. افزایش پیادهسازی سیستمهای موبایل و بیسیم نیز به دلیل کمبود آدرسهای IP محدود نمیشود.
IPv4 در موقعیتهای معینی به دلیل کمبود تعداد آدرس نیاز به NAT دارد و متاسفانه NAT در کاربردهای Peer-to-Peer مثل VOIP به خوبی کار نمیکند. IPv6 نیاز به NAT را حذف کرده و اتصال End-to-End را به حالت اول برمیگرداند و در نتیجه کاربردهای Peer-to-Pee با IPv6 به خوبی کار میکند. همچنین برخی از پروتکلهای لایه بالاتر مثل FTP برای کار کردن با NAT نیاز به نرم افزارهای خاصی دارند و در نتیجه این قبیل پروتکلها آسانتر میتوانند از طریق IPv6 فعال شوند.
همانطور که گفته شد هدر IPv6 نسبت به IPv4 سادهتر و مؤثرتر شده است. این امر موجب کاهش سربار پردازشی روترها و درنتیجه کاهش پیچیدگی سخت افزار و سریعتر شدن پردازش بستهها میشود. و نیز آدرسدهی سلسلهمراتبی در IPv6 موجب اختصاص فضای آدرس مناسب و درنتیجه کوچکتر شدن جداول Routing و مؤثرتر شدن مسیریابی در کل شبکه میشود.
IPv6 امکان آدرسدهی خودکار برای دستگاههای IPv6-enabled را فراهم میآورد. این امر موجب بهبود زیاد مدیریت و مقیاس پذیری شبکه میشود. دستگاههای جدید مستقیما ً به شبکه بدون نیاز به تنظیم دستی IP و یا وجود سرور DHCP وصل میشوند. همچنین مدیر شبکه به راحتی میتواند تعداد زیادی از سیستمها را از یک شبکه به شبکه دیگر منتقل کند.
IPv6 لزوم IPSEC را اجباری میکند و درنتیجه یک قالب امنیتی یک پارچه برای ارتباطات اینترنتی ایجادمیکند. IPSEC برای پیادهسازی رمزنگاری و نیز تصدیق استفاده میشود. دربسیاری از پیادهسازیهای IPv4 امکان فعال سازی IPSEC نمیباشد و در نتیجه سطح امنیت کاهش مییابد.
IPv6 به شبکههای بیسیم امروزی با افزایش mobile IPv6 کمک میکند.
اضافه شدن فیلد Scope به IPv6 موجب بهبود قالب کاری ترافیکهای Multicast شده است.
خانواده پروتکل IPv6
IPv6 فقط یک پروتکل منفرد و تک نمیباشد بلکه شامل یک خانوادهای از پروتکلها است که جایگزین خانواده پروتکل IPv4 میشود. خانواده IPv6 دربرگیرنده پروتکل پایه IPv6 و معماری آدرسدهی جدید آن میباشد.
IPv6 همچنین شامل پروتکل بسط یافته ICMPv6 که فراهم کننده امکانات تنظیمات خودکار و کشف همسایه (همانند عملکرد ARP در IPv4) ، کشف مسیر MTU (به این دلیل مهم میباشد که فقط نود سرچشمه در IPv6 میتواند بستهها را Fragment کند.) ، پیغام دهی اطلاعاتی و خطا (شامل pingv6)، کشف Multicast Listener (همانند IGMP برای IPv4) و کارکردهای مربوط به Mobile IPv6 میباشد.
DHCPv6 نسخه جدید DHCP برای IPv6 میباشد. از آنجایی که IPv6 دارای امکان تنظیم خودکار آدرسهای IP میباشد، DHCPv6 همیشه مورد نیاز نیست. DHCPv6 کاملا ً از نو طراحی شده و فقط از نظر مفهومی شبیه به DHCP میباشد. DHCPv6 همچنین شامل کارکردهای جدید مثل تنظیم مجدد و تصدیق (authentication) سرچشمه سرور میباشد.
پروتکلهای Interior Routing برای IPv6 شامل RIPng (next generation RIP) و OSPFv3میباشد. RIPng خیلی شبیه به RIPv2 میباشد که برای تبلیغ IPv6 network prefixes درست شدهاند. بنابراین این
پروتکل برای استفاده در شبکههای کوچک و متوسط بسیار مناسب میباشد.
OSPFv3 یک پروتکل
گذار به IPv6
پرسش بزرگ در مورد IPv6 زمان و چگونگی قرارگرفتن موفق آن بر روی اینترنت میباشد. سه مکانیزم برای گذار از IPv4 به IPv6 وجود دارد که با هر ترکیبی ممکن هست مورد استفاده قرار گیرند.
پشته دوگانه (Dual Stack)
در این روش IPv4 و IPv6 هر دو هم زمان بر روی یک دستگاه یا نود قرار دارند، بسته به اینکه این نود با چه نودی در حال صحبت باشد، برنامه در حال اجرا IP مناسب را انتخاب میکند. انتخاب IP مناسب از طریق جواب DNS به یک
node-name نیز امکان پذیر میباشد. اگر DNS آدرس v4 برگرداند IPv4 انتخاب و اگر آدرس v6 برگرداند IPv6 انتخاب خواهد شد.
تونل (Tunneling)
در این روش بستههای IPv6 در بستههای IPv4 مجدد بسته بندی میشوند و توسط دو نود دارای IPv6 جهت برقراری ارتباط با یکدیگر از طریق یک شبکه IPv4 مورد استفاده قرار میگیرد. دو راه برای انجام این کار وجود دارد: روش خودکار از آدرسهای IPv6 سازگار با IPv4 برای اضافه کردن یک مسیر به IPv6 Prefix که به آدرس تونل اشاره میکند، استفاده میکند.هر بستهای که قرار هست برای یک آدرس سازگار با IPv4 فرستاده شود، از طریق تونل عبور داده میشود.
در روش پیکربندی شده آدرس نقطه خروجی تونل در نقطه ورودی آن پیکربندی میشود و بستهبندی مشابه مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیبی از روشهای خودکار و پیکربندی شده برای مسیریابی بستههای IPv6 از طریق یک شبکه IPv4 میتواند مورد استفاده قرار گیرد. راههای دیگر روش تونل Teredo، ISATAP، 6to4 و 6over4هستند.
Timing از اساسی ترین مواردی است که کاربران حرفه ای و خصوصا OverClocker ها به آن توجه می کنند . این مسئله باعث می شود حتی دو ماژول رم با سرعت انتقال یکسان , کارآیی متفاوتی داشته باشند . در مقاله سعی می شود توضیحات و معرفی تایمینگ و تاثیر آنم صحبت شود ...
تایمینگ معمولا عددی است به شکل : 2-2-2-5-T1
و هر کدام از این اعداد دارای تعریفی هستند و بر اساس Clock Cycle محاسبه می شوند .
( مقدار Clock Cycle هایی را نشان می دهد که حافظه برای انجام یک عملیات خاص مصرف می کند )
این اعداد به ترتیب از چپ به راست CL – tRCD – tRP – tRAS - CMD نامیده میشوند . برای فهمیدن اساس کار این ارقام بهتر است در ذهن خود چنین تصور کنید که داده ها در یک تقاطع بصورت سطری و ستونی قرار گرفته اند ( چیزی شبیه ماتریس )
ابتدا تعریف کلی از این اصطلاحات خواهیم داشت و سپس موارد اصلی را بطور کامل بررسی خواهیم کرد :
CAS Latency ( CL ) : مدت زمان تاخیر بین دستور داده شده از طرف CPU تا هنگام ارسال جواب است . ( زمان بین درخواست CPU و ارسال داده از طرف حافظه )
tRCD : تاخیر RAS to CAS – زمان بین فعالسازی سطر ( RAS ) تا فعالسازی ستون ( CAS ) . جایی که داده در ماتریس ذخیره شده است .
tRP : RAS Precharge زمانی که طول می کشد تا دسترسی به سطر فعلی غیر فعال شود و دسترسی به سطر دیگر فعال شود .
tRAS : Active To Prechare Delay : مدت زمانی است که حافظه باید صبر می کند تا دسترسی بعدی به حافظه بتواند آغاز شود .
CMD : Command Rate : مدت زمانی است بین فعال شدن Memory Chip و فرستادن واولین دستور به حافظه . معمولا در اکثر موارد این عدد نادیده گرفته می شود .
( مقدار آن یا T1 است به معنای 1 Clock Cyle یا T2 به معنای 2 Clock Cycle )
تا اینجا بطور کوتاه بررسی کردیم که اصولا تایمینگ چیست و چه کاری انجام می دهد . در اکثر موارد در سیستم خود 2 حالت را پیش رو دارید . یا با انتخاب حالت اتوماتیک سیستم را در حالتی قرار می دهید که بصورت اتوماتیک تایمینگ را تنظیم کند یا با تنظیم دستی Timing را کاهش می دهید تا کارآیی بهتری را بدست آورید . البته باید بدانید همه مادربورد ها امکان تغییر تایمینگ را ندارند بنابراین ممکن است بطور پیش فرض ان را در بالاترین حالت قرار دهند !
افزودن هارددرایو به کامپیوتر نه تنها فضای ذخیرهسازی شما را افزایش میدهد، بلکه موجب افزایش سرعت سیستم شده و به هنگام بروز اشکال در هارددرایو به بازیابی آن کمک بسیاری میکند. درایوهایی که به صورت RAID پیکربندی میشوند، نتیجه بهتری نسبت به بقیه درایوها ارائه میدهند. در هر نوع RAID آمادگی در برابر خطای سیستم به گونهای متفاوت است.
● RAID۰:
این مرحله دادهها را مابین دو یا چند درایو توزیع میکند که این امر سرعت انتقال دادهها را افزایش میدهد. اگر اغلب، دادههای زیادی را بر روی درایوها انتقال میدهید، متوجه کارایی خوب آرایه RAID۰ شدهاید، اما اگر تمام کاری که با کامپیوتر انجام میدهید همان وظایف استاندارد آن است، متوجه این افزایش سرعت نخواهید شد. در این مرحله تهیه نسخه پشتیبان حیاتی است چرا که با بهرهگیری از RAID۰، احتمال از دست دادن دادهها نیز دو برابر است. اگر یک درایو از کار بیفتد یا نقصی در آن روی دهد، دادههای هر دو درایو را از دست میدهید.
● RAID۱:
بر خلاف RAID۰، در این نوع شاهد هیچ بهبودی در کارآیی کامپیوتر نیستیم. بلکه در این نوع با ایجاد یک کپی دقیق یا قرینه از اطلاعات هارد درایو اول روی هارد درایو دوم به طور بلادرنگ، میزان خرابی به حداقل ممکن رسیده است. اگر در هر یک از درایوها مشکلی پیش آید، میتوانید تا زمان جایگزینی هارددرایو معیوب از درایو دیگر استفاده کرده و کپی قرینه را بازسازی کنید. لازم به ذکر است در نوع ۱ RAID نیاز به تهیه کپی و نسخه پشتیبان مرتفع نمیشود. هر نوع خرابی دادهها، سرایت ویروسها یا حذف تصادفی، هر دو درایو را به طور یکسان تحت تاثیر قرار میدهد.
● RAID ۱+s:
برای نصب هارددرایو سومی که تا زمان خرابی درایو راهانداز غیرفعال باشد، کنترل کنندههای RAID خاصی از این فناوری پشتیبانی میکنند. در آن حالت این درایو به طور اتوماتیک جایگزین درایو معیوب میشوند و آرایهها را تعمیر و بدون دخالت شما به حفاظت از دادههایتان میپردازد. البته عیب RAID۱ و RAID ۱+s این است که از درایو قرینه نمیتوانید برای ذخیره دادهها استفاده کنید.
● ۰+۱ RAID و ۰+۱ RAID :
ه۱+۰ RAID درایوهایی را که به چند بخش تقسیم شدهاند، را قریبهسازی میکند (بدین ترتیب که نسخه پشتیبان قرینهای از دادههایی که به منظور بهبود قابلیت اطمینان در درایوهای مختلفی قرار گرفتهاند، ایجاد میکند) و ۰+۱ RAID درایوهای قرینه را به بخشهایی تقسیم میکند (بدین ترتیب که نسخههای پشتیبان درایوهای متعدد انتقال میدهد تا عملکرد دستگاه بهبود یابد.) هر دو پیکربندی حداقل نیازمند ۴ هارددرایوهستند.
۱+۰ RAID دادهها را روی دو درایو که به بخشهایی تقسیم شدهاند، ذخیره کرده و سپس با دو درایو دیگر آنها را قرینهسازی میکند. ۰+۱ RAID دو درایو قرینهسازی شده را کنار هم قرار میدهد و سپس هر دو مجموعه را به بخشهایی تقسیم میکند.
● ۵ =RAID:
این نوع نیز امکان تقسیم دادهها و محافظت از آنها را در اختیار قرار میدهد، اما نحوه حفاظت از دادههای آن موثرتر از ۱ RAID است. به جای قرینهسازی یک درایو با درایو دیگر، در ۵ RAID دادهها و اطلاعات یکسان مابین سه یا تعداد درایوهای بیشتر توزیع میشوند. این اطلاعات یکسان در کمک به بازیابی درایو معیوب و استفاده از داده بر روی درایوهای باقیمانده، مفید هستند. از معایب این روش نیاز به سه هارددرایو برای هر آرایه است و کنترلکنندههای۵ RAID نسبت به سایر انواع RAID دارای قیمت بیشتری هستند. هر چند کنترل کنندههای RAID که امروزه به صورت توکار در بسیاری از مادربردها قرار دارند، از ۵ RAID پشتیبانی میکنند.
● برنامهریزی برای RAID
نصب و برپایی RAID نیازمند دو یا چند هارددرایو است و در این راستا برای هر درایو به یک SATA یا IDE باز نیاز است که اغلب مادربردهای جدید با آن یکپارچه شدهاند. بسیاری از کامپیوترهای پیشرفته که طی دو سال اخیر به بازار عرضه شدهاند از ۰ RAID و ۱ RAID و برخی هم از ۵ RAID پشتیبانی میکنند. اگر کامپیوتر شما چنین قابلیتی ندارد، با نصب یک آداپتور RAID ساخت شرکتهـایی از قبیــــل Highpoint Technologies،
Promise Technology و Adaptec میتوانید RAID، SATA یا کانالهای IDE را به هر کامپیوتری بیفزایید. یک آداپتور ۱+۰ RAID که از دو هارددرایو پشتیبانی میکند، کمتر از ۷۵ دلار و یک آداپتور ۵ RAID که تا ۴ هارددرایو را پشتیبانی میکند زیر ۱۵۰ دلار قیمت دارد.
در ادامه به ارائه نکات سودمندی درباره RAID میپردازیم.
۱) اگر داخل کیس کامپیوتر فضای کافی برای درایوهای اضافی موجود نیست، یک آداپتور RAID به همراه کانکتورهای خارجی SATA خریداری کرده و درایوها را داخل یک محفظه خارجی از قبیل Satum ExDrive شرکت Addonic قرار دهید.
۲) در پیکربندی ۰ RAID که به بخشهایی تقسیم شده است، نسخه حرفهای ویندوز XP و ویندوز ۲۰۰۰ همانند کنترلکننده نرمافزاری RAID عمل میکنند اما در مورد تنظیمات ۱ RAID یا ۵ RAID قرینهسازی شده، صدق نمیکنند. با این کار از پرداخت هزینه خرید کنترل کننده سختافزاری جلوگیری کردهاید اما بد نیست بدانید که راهکار ویندوز سرعت کمی دارد و ویندوز در دیسکهای قسمتبندی شده، نمیتواند نصب شود. برای اطلاعات بیشتر به بخش پشتیبانی سایت شرکت مایکروسافت واقع در آدرس زیر مراجعه کنید:
کد:
http://support.microsoft./com/kb/۳۰۸۴۲۴/en_us
۳) دستورالعمل نصب سختافزاری را به دقت مطالعه کرده، همیشه قبل از نصب تجهیزات RAID نسخه پشتیبان تهیه کنید. اگر مشکلی حین نصب پیش آید منجر به خرابی دادههای درایو میشود. قبل از آغاز بهتر است که اطلاعات مربوط به نصب و به روزرسانی درایو را از طریق وب سایت شرکت سازنده آن مطالعه کنید.
۴) اگر در پیکربندی RAID از درایوهای موازی ATA بهره میبرید، برای اطمینان از عملکرد بالا هر درایو را در کانال IDE خود به عنوان درایو Master تنظیم کنید.
۵) زمانی که ویندوز را روی آرایه ۵ RAID یا ۰ RAID تقسیمبندی شده، نصب میکنید، برای بارگذاری درایورهای RAID به درایو فلاپی نیاز دارید. بنا به دلایلی به ویندوز درایوهای RAID را تنها در درایو :A جستوجو میکند.
منبع:آفتاب